IMG_3317Evrobalkan kup na Kopaoniku Jubilarno 10. Međunarodno skijaško takmičenje FIS Evrobalkan kup “Niš 2014.” biće održano u ponedeljak i utorak, 24. i 25. marta, na stazi “Crna duboka” na Kopaoniku.

Evrobalkan kup, čiji je inicijator i tehnički organizator Skijaški klub “Niš”, premešten je na Kopaonik u poslednji čas, kada se već činilo da ove godine uopšte neće biti održan, jer na takmičarskim stazama Stare planine nije bilo dovoljno snega.

Do srede, 19. marta u podne, za ovogodišnji Evrobalkan kup prijavili su se skijaši iz Rumunije, Bugarske, Mađarske, Makedonije, Belgije, Azerbejdžana, Kipra i Srbije.

Gotovo je sigurno da će učestvovati i skijaški iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Slovenije, čime će organizatori biti prezadovoljni.

– Evrobalkan kup je trka iz međunarodnog skijaškog kalendara, na kojoj se osvajaju bodovi za svetsku rejting-listu. Do pre nedelju dana bojali smo se da ove sezone uopšte neće biti uslova za održavanje ovog zahtevnog takmičenja. Zatim je na Kopaoniku pao sneg i mi smo brzom reakcijom uspeli da vratimo Evrobalkan u kalendar – kaže Ivan Pešić, predsednik Upravnog odbora niškog kluba.

Tehnički delegat na Evrobalkan kupu biće proslavljeni jugoslovenski skijaš Tomaž Čižman koji će na Kopaoniku obeležiti 25 godina od osvajanja bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Vejlu (SAD). Tako će 10. FIS Evrobalkan kup “Niš 2014.” proteći u znaku dva jubileja – deset godina Evrobalkana i četvrt veka najvećeg Čižmanovog uspeha.

Boje niškog kluba na Evrobalkan kupu braniće troje juniora Milica Mitić, Mladen Pešić i Nenad Marjanović.