O nama: Kopaonik je jedna od najlepsih planina u ovom delu Evrope. Doživite tipičnu atmosferu dobrodošlice svojstvenu samo nama. Na našem web portalu možeteO Nama: Kopaonik je jedna od najlepsih planina u ovom delu Evrope. Doživite tipičnu atmosferu dobrodošlice svojstvenu samo nama. Na našem web portalu možete dobiti informacije o hotelima, pansionima, apartmanima i stanovima za odmor i stanovanje. Tu su i dnevni ski info, kamere uživo, vremenska prognoza i razna dešavanja. Želimo Vam opuštajući boravak i nadamo se da ćete doživeti mnogo uzbudljivih iskustava. Uživajte u zabavnom letu ili zimi na Kopaoniku sa velikim izborom aktivnosti za celu porodicu: skijanje, snowboarding, freeride skijanje, kros kantri, planinarenje, tubing, zip line, vožnju bob stazom, biciklizam, jahanje konja a tu su i mnogobrojni bazeni i spa centri.

Saznajte nešto više o Kopaoniku:

Nacionalni park “Kopaonik” prostire se na najvišim i najočuvanijim delovima planine Kopaonik, koja se uzdiže u središnjem delu južne Srbije. Zaštićen je 1981. na površini od 11.809 ha, oko koje je zaštitna zona površine od 19.985 ha.

Iako počinje na visini od oko 800 m, najveća površina Parka obuhvata centralni i najšumovitiji deo kopaoničkog masiva, prostrani, relativno zaravnjeni predeo visok oko 1700 m, poznat kao Ravni Kopaonik. U planinskom reljefu dominira najviši, Pančićev vrh sa 2017 m nadmorske visine.

Kopaonik odlikuje visoki stepen biološkog i predeonog diverziteta. Na ovom masivu pronađeno je preko 1600 vrsta biljaka. Samo visokoplaninsku floru gradi 825 vrsta, od kojih je 91 vrsta endemičnog, a 82 vrste subendemičnog karaktera. Više informacija na stranici >>>