Тестирањем у Београду, 1. септембра на Ади Циганлији, почињу овогодишња тестирања кандидата за Основни курс Горске службе спасавања Србије.  Ове године тестирања се одржавају у септембру у 11 градова: Београду, Новом Саду, Крагујевцу, Рашки, Чачку, Ужицу, Крушевцу, Нишу, Пироту, Зајечару и Бору.

Курс за спасиоце ГСС Србије је полазна обука за све заинтересоване који желе да помажу другима и воле активан боравак у природи. ГСС Србије највише времена улаже у обуку, јер је добра и квалитетна обука полазна тачка за стварање ефикасне спасилачке службе, спремне да одговори на сваки изазов.

Полазници на курсу стичу основна знања која су им неопходна како би били спремни да се одазову позиву службе и пруже помоћ онима којима је потребна.

Горска служба спасавања Србије је добровољна и непрофитна организација чији је основни циљ помоћ и спасавање у неприступачним планинским и урбаним условима. Спасити људски живот, помоћи човеку у невољи, основни је задатак ове службе. ГСС Србије су 1952. године основали искусни алпинисти Планинарског савеза Србије, док данас службу сачињава око 250 активних спасилаца, од којих су многи искусни планинари, високогорци, алпинисти, спортски пењачи, спелеолози, рониоци и скијаши.

Критеријуми, информације и пријава за основни курс се могу наћи на страници Горске службе спасавања Србије www.gss.rs/kurs.

Контакт:

Односи са јавношћу:      Немања Милић           063 466333               pr@gss.rs  

Директор:                            Владимир Каћурић    063 466 465              vladimir.kacuric@gss.rs

Додатне информације о раду ГСС Србије и основном курсу:

www.gss.rs

www.gss.rs/kurs