logo_2014

 

Od 10. do 20.07.2014.god. na Kopaoniku će se održati tradicionalno medjunarodno takičenje u orjentiringu.

 

Već uveliko traju prijave stranih i domaćih takmičara za najveće orjentiring takmičenje u Srbiji – Kopaonik Open 2014, koje je zakazano od 10. do 20. jula ove godine, u organizaciji SD “Jasenica” iz Smederevske Palanke. Poslednjih dana juna skoro 200 orjentiraca prijavilo se putem sajta kopaonikopen.org i rezervisalo jedan od paketa ponude. Imamcemo predstavnike iz vise od 40 klubova iz 20-tak zemalja sveta.
Za ovu godinu, Organizacioni tim pripremio je tri takmičenja pod zajedničkim nazivom “Kopaonik open 2014”:
• M događaj – dva dana orjentiring maratona “Kopaonik challenge 2014”
• O događaj – 5 staza u 5 dana orjentiring čelendža “Kopaonik open 2014”
• N događaj – noćno takmičenje “The Cup of Raska 2014”

 

U ponudi je 10 dana orjentiring izazova za pojedince, kombinacije orjentiring maratona, standardnih dugih, srednjih i sprint distance, kao i noćna trka. U dogovoru sa organizatorima, grupe će moći da pohađaju i “trening kampove” – rekao je Radovan Marković, direktor takmičenja.
Namera organizatora je da ove godine orjentiring sport u Srbiji podignu na jedan viši organizacioni i finansijski nivo. U skladu sa tim, formiran je Sponzorski pul, kome je podršku do sada dalo više od 10 preduzeća. Osim toga, Kopaonik open, kao i prethodnih godina, priređen je uz podršku Ministarstva sporta i omladine, Orjentiring saveza Srbije, Turističke organizacije Raška.
Prošle godine imali smo takmičare iz 21 zemlje sveta! “Kopaonik Open” je sada već širom sveta poznato orjentiring takmičenje, a sa novim mapama koje smo spremili za ovu godinu, pokrili smo više od 30 kvadratnih kilometara povezanih mapa. Jedva čekamo da se takmičari okušaju na ovim idealnim orjentiring stazama. Vidimo se na Kopaoniku! – istakla je Tatjana Ljubisavljević, menadžer takmičenja.

 

Svim učesnicima HopNaKop želi sportsku sreću i dobrodošlicu na Kopaonik

Vidimo se na Kopaoniku !

 

 

O Kopaonik Open-u

Pre više od deset godina u Nacionalnom parku Kopaonik organizovan je mali 3-dnevni međunarodni orijentiring, koji se jednostavno naziva “KOPAONIK OPEN”. Posle skromnog početka sa oko 150 takmičara i sa samo jednim šatorom u finišu, posećenost je polako počela da raste. … “KOPAONIK OPEN” je postao brend, poznat po svojim izazovnim terenima, savršene mape, i dobra organizacija u svim aspektima. Već 2004 godine Balkansko prvenstvo je organizovano na Kopaoniku i 2009 godine EYOC (Evropsko omladinsko Orijentiring prvenstvo), u organizaciji istog organizacionog tima, SD Jasenica iz Smederevske Palanke, naravno uz pomoć i podršku mnogih orijentiring klubova i prijatelja. Tri dana nije bilo dovoljno pa je 2010 godine “KOPAONIK OPEN” postao prvo 5-dana 6-staza međunarodno orijentiring takmičenje u Srbiji ikada. U 2013 bili su takmičari iz 21 zemlje . Sada “KOPAONIK OPEN” je širom sveta poznatao orijentiring takmičenje, sa novim mapama, koje se pripremaju za 2014 godinu.