ski-opening-in-harrachovKopaonik: Sledećeg vikenda Ski opening: Zimska turistička sezona na Kopaoniku zvanično počinje u četvrtak, 5. decembra i tokom sledećeg vikenda na toj planini se očekuje oko 15.000 skijaša iz zemalja u okruženju, a dominiraće gosti iz Crne Gore.

“U hotelima Grand i Anđela kao i u konacima koji su deo MK mauntin rizorta u periodu od 5. decembra do 20. januara više nema slobodnih mesta. Sve je već rasprodato,” kazao je u izjavi za Betu Nikola Avram direktor MK mauntin rizorta.

U tom periodu, kako je dodao, najviše će biti gostiju iz Rusije, Rumunije i iz zemalja u okruženju.

Sledećeg vikenda na Kopaoniku, tokom manifestacije Ski opening, posetioci će moći pred skijanja da uživaju i u snoubordingu (snowboarding), odbojci na snegu, modnim događajima.

I ostali hotelijeri ističu da su spremni za početak ski sezone. Skijanje na Kopaoniku počelo je ove godine rano – 27. novembra.

Početkom ove sedmice na Kopaoniku, Zlatiboru i Staroj planini počelo je veštacko osnežavanje staza a ima i prirodnog snega.Juče je visina snežnog pokrivača na Kopaoniku bila 29 centimetara, a na Zlatiboru 31.

Inače, još danas i sutra na sajmu zimske opreme i turizma koji je u toku na Beogradskom sajmu skijaši i boderi mogu da kupe ski-pas sa popustom od 10 odsto.

Izvor: B92