NOĆNA TRKA, GORSKIH SLUŽBI SPASAVANjA: Ukoliko volite zimske sportove, nalazite se na Kopaoniku narednog vikenda, želite da prisustvujete skijaškom nadmetanju spasilačkih službi i uživate u večernjem “Apres-Ski“ druženju, pozivamo vas da podržite spasioce koji će se i ove godine međusobno takmičiti u skijaškoj disciplini dual slalom.

U subotu, 02. marta, na skijaškoj stazi Karaman Greben, strmija strana (7a) biće održana tradicionalna trka Gorske služba spasavanja Srbije, sa početkom od 17h. Spasioci će se takmičiti u disciplini duo slalom dok će za gledaoce biti organizovane nagradne aktivnosti od strane sponzora trke. Ove godine, u goste dolaze gorske službe spasavanja iz Rumunije, Hrvatske, Crne Gore, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, kao i kolege sa Brezovice.

Jedan od ciljeva trke je skretanje pažnje na značaj bezbednosti na skijaškim terenima kao i promocija Gorske službe spasavanja Srbije i spasilačkih službi u regionu.

Takođe za sve goste će pre i tokom same trke raditi ledeni šank na kojem će biti organizovano druženje sa početkom od 17 časova. Kao i svake godine, na trci nam pomažu sponzori koji nam omogućuju da ovaj događaj bude još veći.

Izvor: GSS.rs