GSS DUAL SLALOM 2014_1Отказана трка ГСС ДУАЛ СЛАЛОМ

 Овогодишња трка спасилаца Горске службе спасавања Србије “ГСС ДУАЛ СЛАЛОМ” која је требало да се одржи у суботу, 8. марта, на Копаонику, на ноћној стази Мало језеро, отказана је због нестанка струје у скијашком центру.

 Трка је требало да почне у 20 сати. Упркос лошој видљивости и јаком ветру, присутни су са нестрпљењем, након званичног отварања и ватромета, очекивали старт првих такмичара, али је нестанак струје приморао организаторе на ову непопуларну одлуку. За трку се пријавило 64 такмичара. Осим домаћина, спасилаца ГСС-а, трци су присуствовали и колеге спасиоци из Хрватске, Румуније и ГСС Јахорина.

 Иако је нестанак струје донекле покварио општи утисак, сјајна атмосфера, позитивна енергија и спремност да се помогне у отежаним условима, нису изостали ни овог пута. Дружење спасилаца и њихових гостију настављено је у “Ртњу Б”.Наградни фонд обезбедили су: Ски бус, Nordica, Berghaus, Гора и Зелено дрво.

 Горска служба спасавања Србије се посебно захваљује ЈП “Скијалишта Србије” на подршци и великој помоћи у припреми и реализацији ове традиционалне манифестације.