SRNA Novinska agencija Repunlike Srpske prenela je vest da je Vlada Republike Srpske usvojila je pismo namere koje će uputiti Vladi Srbije, a tiče se saradnje i partnerskih odnosa Olimpijskog centra “Jahorina” sa Javnim preduzećem “Skijališta Srbije“, rekao im je ministar trgovine i turizma Srpske Predrag Gluhaković.

DSCF0836

On je na jučerašnjoj svečanosti povodom obeležavanja deset godina rada “Skijališta Srbije” istakao da Republika Srpska želi da napravi takve odnose i saradnju sa tim javnim preduzećem kako bi unapredila svoje ski-centre.

“To je nešto što je dobro za region i mi treba da koristimo iskustva `Skijališta`”, izjavio je Gluhaković za Srnu.

On je najavio da bi projekat saradnje Olimpijskog centra “Jahorina” i “Skijališta Srbije” trebalo da uđe u realizaciju do kraja ove godine.

Prema njegovim rečima, nije reč samo o pomoći “Skijališta Srbije” u osnežavanju Jahorine, već “Skijališta” treba da budu značajan partner Olimpijskom centru “Jahorina” kako bi on bio što konkuretniji na tržištu.

“Ideja je da napravimo moćno regionalno preduzeće, odnosno da svi radimo na jednom zajedničkom regionalnom projektu kako bi Jahorina, Kopaonik, Zlatibor i Stara planina bili regionalni brend, što bi unapredilo zimski turizam”, naglasio je Gluhaković.

MujEnMissBalkan

Direktor “Skijališta Srbije” Dejan Ljevnajić zahvalio je za poziv za saradnju Olimpijskom centru “Jahorina” i rekao da je ta ideja od strateškog značaja za celi region.

Ljevnajić je ranije izjavio da bi ponuda ovog regiona bila bolja i bogatija kada kada bi skijaši sa jednim ski-pasom mogli da skijaju na Jahorini, u Srbiji i u Crnoj Gori.