Počela letnja sezona na Kopaoniku, brojni sadržaji za posetioce planine: Letnja sezona na Kopaoniku počela je juče, a posetiocima će tokom leta na raspolaganju biti brojni sadržaji među kojima planinski biciklizam, vožnje žičarom, ali i drugi adrenalinski sadržaji i popusti za njih, saopšteno je na konferenciji za novinare.

Takođe, ove sezone planirano je da se posetiocima ponudi objedinjeni paket usluga kako bi mogli da isprobaju sve sadržaje koje ovaj planinski centar nudi.

Počela letnja sezona na Kopaoniku, brojni sadržaji za posetioce planine: Letnja sezona na Kopaoniku počela je juče, a posetiocima će tokom leta na raspolaganjuV.D direktora JP “Skijališta Srbije” Dejan Ljevnaić kazao je da je to preduzeće ove godine sastavni deo akcije “Moja Srbija” i imajući u vidu njen značaj i podsticaje koje Vlada Srbije daje za razvoj domaćeg turizma, svim turistima koji ove sezone dođu na Kopanik i ponesu vaučer biće omogućen i dodatni popust od 10 odsto na sve sadržaje.

“Iza nas je uspešna skijaška sezona, očekujemo da letnja bude najbolja do sada, iza nas je bilo najuspešnije leto do sada i imali smo više od 22.000 vožnji, više nego duplo u odnosu na prethodne godine a interesovanje je veliko”, kazao je Levnjaić.

On je dodao da su posetiocima na raspolaganju različiti sadržaji i da se njihovim razvojem obogaćuje ponuda na planini, pre svega razvoj novih sportova, a posebno planininski biciklizam.

Ove sezone pored vožnje žičarom, organizovaćemo i vožnje biciklističkim rutama na Pančićev vrh “downhill” stazama, rekao je on.

“Imamo i staze za maunitn kart, a takođe postoje i letnji i adrenalinski sadržaji poput zip lajna, tjubinga i slično”, rekao je on dodajući da će pored ponude tog preduzeća i hotelijeri organizovati zanimljive sadržaje kako bi svaki gost i porodice mogle lepo da provedu svoj odmor”, rekao je on.

Tokom letnje sezone turistima će tri puta vikendom biti ponuđeno i 15 odsto popusta na sve usluge, dodao je Ljevnaić.

“Letnja sezona počinje danas na Kopaniku, a ski centar će raditi četvrtkom, petkom, subotom i nedeljom”, rekao je Ljevnaić i dodao da će danas za vreme otvaranja sezone biti omogućeno 50 odsto popusta za sve sadržaje i goste koji dođu.

“Verujem da letnji turizam ima ozbiljan potencijal na našim planinama”, rekao je on.

Direktor MK Mountain Resorta Nikola Avram rekao je da je za posetioce ove sezone omogućen paket ponuda i kada reše da provedu nekoliko dana na Kopaniku kupovaće ceo paket usluga, a ne pojedinačno.

“Sada kupuju ceo paket usluga- od roštilja u prirodi, planinskog biciklizma, vožnje žicarom, škole jahanja, a cilj je da zahvaljujući tim paketima ponuda bude organizovanija i sadržajnija, da gostima bude zanimljivo i da isprobaju sve sadržaje”, rekao je Avram.

Govoreći o planovima, Avram je kazao da se u saradnji sa Rudarskim fakultetom u Beogradu istražuje tlo, i do kraja godine zemlja će se bušiti na 500 do 600 metara, jer se traži voda sa temperaturom iznad 20 stepeni.

“Ona koja je nađena ima lekovita svojstva za mršavljenje. To je paleološka voda, koja je bila zatvorena u bazenina, a to će biti nova ponuda i novi vid turizma, nadamo se da ćemo ako istraživanja završimo do kraja ove godine, iduće godine u Hotelu Grand moći da napravimo novi spa”, rekao je Avram.

Što se tiče investicija, u Hotelu Grand se radi 70 novih apartmana, odnosno još jedno krilo, a napravljen je i sopstveni vodovod kako Kopaonik ne bi zavisio od vodovoda iz Raške i kako ne bi bilo problema sa nestašicom vode.

“Čekamo još neke dozvole i nadamo se da već od septembra da se krene sa time”, rekao je Avram i dodao da se ulaže u energetsko poboljšanje grejanje bazena u hotelima.

Kako je kazao, u planu je da se ubuduće otpadna voda koristi za proizvodnju nove energije.