Požar na Kopaoniku -- Požar koji je oko 19 sati izbio u apartmanima Konaci na Kopaoniku potpuno je lokalizovan i nema opasnosti od širenja, saopštila je MKPožar na Kopaoniku — Požar koji je oko 19 sati izbio u apartmanima Konaci na Kopaoniku potpuno je lokalizovan i nema opasnosti od širenja, saopštila je MK Mountain Resort.MK Mountain Resort koja je vlasnik kompleksa saopštila je i da nema povređenih.

“Nema povređenih u požaru koji je izbio večeras u apartmanima Konaci na Kopaoniku. Vatrogasne jedinice su na terenu, požar je pod kontrolom. Svi gosti su evakuisani i premešteni u druge smeštajne kapacitete u okviru MK Mountain Resorta”, saopštili su u iz MK Mountain Resorta.

Kako navode u iz MK Mountain Resorta, nadležne službe ispituju uzrok požara, o čemu će naknadno informisati građane.

“S obzirom da su svi apartmani od drveta, vatra se brzo širila i zahvatila veću površinu. Na Kopaonik je hitno upućena pomoć vatrogasaca iz Kraljeva, Raške, Brusa i Aleksandrovca, koji su krenuli sa svojim vozilama za velike požare”, rekao je Radojica Kočović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu Tanjugu.

Prema njegovim rečima, požar je izbio na krovnoj konstrukciji na površini od oko 80 kvadratnih metara. 

Portparolka Policijske uprave u Kraljevu Kristina Nikolić rekla je agenciji Beta da je požar izbio u apartmanskom naselju na Kozniku

“Požar je zahvatio krov i potkrovlje, a zahvaljujući brzoj intervenciji pripadnika Vatrogasnog odeljenja i policajaca Policijske ispostave na Kopaoniku, lokalizovan je i u toku je likvidacija požara”, kazala je Nikolićeva.

Ona je navela da je vatra, prema podacima dobijenim od operativaca sa mesta požara, zahvatila veći deo apartmanskog naselja “Konaci”, s obzirom da je sagradjen od drveta.

“Za sada je zbog mraka nemoguće proceniti štetu i sutra će se po nalogu tužioca započeti sa istragom tog požara”, rekla je Kristina Nikolić.

Sunčani vrhovi, poznati kao Konaci, sastoje se od šest povezanih polukružnih paviljona. Od 2008. godine nalaze se u vlasništvu MK grupe, srpskog biznismena Miodraga Kostića.

Prošle godine je u požaru izgoreo Grand hotel, najluksuzniji u ovom hotelskom kompleksu na vrhu Kopaonika.

info: B92