9fb06756b67e700811d85ba7156bbde8

Prijavite se za pojedinačno orjetiring takmičenje “Kopaonik open 2014”

 

Dragi O – prijatelji,

Kao što većina vas već zna, po prvi put u Srbiji, na Kopaoniku, 12-tog i 13-tog jula, u sklopu takmičenja “Kopaonik open 2014”, održaće se i pojedinačni orijentiring maraton. Takmičenje je zamišljeno tako da će se održati u dva dana, na prelepim terenima Kopaonika.
Izazov će zapoceti 12 jula, tačno u podne masovnim startom u neposrednoj blizini Konaka. Imaćemo tri takmičarske kategorije u muškoj i u ženskoj konkurenciji, i to A,B i C. Takmičari u okviru iste kategorije će na pojedinim delovima svoje maršute imati razdvajanja (takozvani leptir) tako da će biti eliminisana mogućnost zajedničkog trčanja. Dužina staze prvog dana je oko 16,5 km vazdušnom linijom za najzahtevniju kategoriju ”Men A”, što će na terenu po idealnoj putanji kretanja iznositi oko 21-22 km. Za ostale kategorije dužine će biti kraće, shodno jačini kategorije i polu. Drugog dana takmičari će startovati na osnovu zaostatka za najboljima prvog dana, i pobednik maratona će biti takmičar koji prvi predje ciljnu liniju za svaku od kategorija (naravno uz uslov da je u ispravnom redosledu prošao preko svih kontrolnih tačaka). Ciljna arena biće u neposrednoj blizini Konaka. Drugog dana staze su kraće, kategorija “Men A” će imati dužinu od oko 11 km vazdušnom linijom, što će na terenu uz pretpostavku kretanja idealnom putanjom biti oko 13 km.
Za najzahtevniju kategoriju biće postavljene 3 okrepne stanice, sa vodom, voćem i energetskim ”bombama” i biće vidno obeležene na karti. Za ostale kategorije, biće postavljene 2 ili 1 okrepna stanica, u zavisnosti od dužine staze.
Želimo da napomenemo da kontrole neće biti značajno tehnicki zahtevne i da je za njihovo uspešno pronalaženje potreban srednji nivo poznavanja tehnike orijentacije.

Prijave za maraton na http://www.orienteeringonline.net/CompetitionBasicInfo.aspx?CompetitionID=1299 ili na mail takmicenja  info@kopaonikopen.org

Za sva eventualna pitanja, stojimo na raspolaganju.

 

kampFG3