Rusi odabrali Srbiju: Turistička organizacija Srbije (TOS) u saradnji sa predstavnicima turističke privrede uspešno je predstavila objedinjenu turističku ponudu naše zemlje posetiocima nedavno održanog 20. međunarodnog sajma turizma”Otdыh” u Moskvi, što je već dalo rezultate prvim zakupljenim čarter letovima Rusija-Srbija.

Četiri turističke agencije iz Rusije: Geometrija, R-Turs, Apelsin i 7-tur, koje su bile prisutne na štandu TOS-a u Moskvi, dogovorile su i zakupile čarter let Moskva-Niš-Moskva, koji će leteti jednom nedeljno, počevši od 28.12.2014. Ovi turoperateri su sa čarternom kompanijom „Jamal“ iz Rusije najavile su ugovorena i zakupljena prva četiri leta na toj relaciji.

Ovim se posle dugo godina obnavlja čarter saobraćaj prema aerodromu Niš.

Čarterna aviokompanija „Jamal“ će avionima tipa Airbus 320 sa 160 mesta prevoziti ruske turiste zainteresovane za odmor u Srbiji. Ova čarterna kompanija leti i za Crnu Goru i jedna je od najsolidnijih na tržištu Rusije.

Na sajmu u Moskvi, poseban naglasak stavljen je na ponudu za odmor u našoj zemlji u predstojećem zimskom periodu, naročito najposećenijeg zimskog centra Kopaonik, kao i na bogatu ponudu banjskog i spa turizma u Srbiji.

Prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku, ruski turisti su u prvih osam meseci ove godine ostvarili 109.807 noćenja u Srbiji, što je povećanje od 31 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, i time postali naši najbrojniji strani gosti.

Izvor: SkijalištaSrbije