SPASIOCI SPASILI PLANINARKU NA RUDNIKU: Spasioci Gorske službe spasavanja Srbije, su danas izveli akciju spasavanja na planini Rudnik, i uspešno evakuisali povređenu planinarku J.N. (1984) koja je povredila nogu prilikom silaska sa prirodnog uzvišenja, Ostrvica, koje se nalazi na Rudničkom masivu.

Prema rečima povređene planinarke , prilikom silaska sa vrha Ostrvica na 6km severozapadno od planine Rudnik ona se okliznula i tom prilikom doživela prelom potkolenice leve noge.

Ekipa Gorske službe spasavanja Srbije u najkraćem roku se odazvao na poziv i krenuo na intervenciju. Ekipa spasilaca je stigla na lokaciju u i odmah pristupila pružanju prve pomoći, nakon čega je u najkraćem mogućem roku transportovana specijalizovanim nosilom do saniteta Hitne pomoći koje se nalazilo na najbližem putu.

Zbog svog položaja i oblika, Ostrvica je u srednjem veku bila značajna jer se na njoj nalazilo vojno utvrđenje, čiji se ostaci uzdižu na istoimenom vrhu planine Rudnik, u ataru sela Varnice, kod Gornjeg Milanovca. Ostrvica je krajem maja 2009. proglašena za spomenik prirode.

Gorska služba spasavanja Srbije je dobrovoljna organizacije koja je dežurna tokom cele godine i spremna da reaguje u pomoć ljudima u nepristupačnim terenima.