Šta nam novo dolazi sa Kopaonika? Sportsko rekreativni centar Kopaonik, Javno preduzeće Skijališta Srbije i MK Mountain resort zajedničkim snagama rade na razvoju letenje turističke sezone i širenju zanimljivih sadržaja kao dela turističke ponude na Kopaoniku.

560400_160749787382749_1749295375_n_2_800x532_0

Upravo zbog toga, organizovali smo brojne aktivnosti na planini poput adrenalinskih sadržaja, pešačkih i biciklističkih tura, raftinga, paraglajdinga, streličarstva, airsofta…

Skrivenu prirodu Kopaonika upakovanu u avanturu i aktivni odmor otkrivaju pravi stručnjaci u ovoj oblasti, profesori sporta i fizičkog vaspitanja kao i vodiči iz Sportskog rekreativnog centra Kopaonik koji najbolje poznaju planinu i prirodu u kojoj se krećete.

Kao i prethodne letnje sezone i ove godine nastavljamo obuku i promociju streličarstva, a polion za ovaj sport psotavljen je kod zimskog ski vrtića. U blizini nalazi se i dinamičan poligon za airsoft.

Streličarstvo je univerzalni sport za sve uzraste, kojim se razvija sigurnost i poverenje, mentalni i fizički balans, pa kao takav predstavlja odličan vid rekreacije. Karakterišu ga fer plej, etika, zdravlje, karakter i obrazovanje, radost i zabava, posvećenost, poštovanje sebe i drugih.

astr4_3_640x480

Airsoft je naslednik paintball-a, sport koji je puno bezbedniji, a vernije predstavljen. Na poligonu organizovan je dinamičan prolaz sa preprekama uz obaranje meta, svaki polaznik dobije vreme za koje je uspešno prešao poligon i svake nedelje se bira pobednik nedelje koji dobija suvenir kao poklon.

Downhill obuka obavlja se na stazama koja po kvalitetu spada medju prvih pet u Evropi. Ovaj sport predstavlja jedan od ekstremnijih sportova. Cilj nam je da ovaj sport u što većoj meri popularizujemo, pa je iz tog razloga organizovana obuka vozača. Obuka se sastoji od usvajanja osnovnih stavova i tehnika downhill vožnje, kao i upoznavanje sa stazama i pravilima ponašanja na istim.

Downhill obukom koju SRC Kopaonik organizuje u saradnji sa Skijalištima Srbije smanjuje se broj potencijalnih povreda, edukuju se novi vozači, uče se pravilima i ponašanju na stazi, uključuje se veći broj vozača. Ovako downhill kao sport postaje pristupačan svim populacijama, pa se tako sve više ljudi upoznaje i interesuje da učestvuje u ovom programu.

Više informacija o terminima obuka možete pronaći na sajtu www.kopaonik-leto.com.