Kopaonik

 

Kopaonik 13. mart 2015. – Svetsko prvenstvo u skijanju za novinare biće održano od 5. do 12. februara sledeće godine na Kopaoniku. Suorganizatori i domaćini SP u Srbiji biće JP Skijališta Srbije i hotelska kompanija MK Mountain Resort.

Na Generalnoj skupštini Svetskog udruženja novinara (SCIJ) u toku Svetskog prvenstva za novinare u skijanju, u španskom ski cenrtu Bakueira – Berete, Kopaonik je velikom većinom glasova pobedio favorizovane ski centre iz Francuske i Švedske i dobio organizaciju Svetskog prvenstva u skijanju za novinare, koje će se održati od 5. do 12. februara iduće godine. Posle nedavne organizacije Evropa kupa, kojom je Kopaonik ponovo pokazao da je odličan domaćin najvećih sportskih takmičenja, najpoznatiji srpski ski centar dobio je još jedno veliko međunarodno priznanje. Kandidaturu Kopaonika je predložila ski press sekcija udruženja novinara Srbije, a podržali Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministarstvo sporta i omladine, kao i Turističke organizacije Srbije i Beograda. Suorganizatori i domaćini događaja biće JP Skijališta Srbije i hotelska kompanija MK Mountain Resort.

DSC_6174

Pored svetskog prvenstva za novinare 2016, Kopaonik prepoznat kao najbolji izbor za organizaciju nekoliko važnih međunarodnih takmičenja koje će se održati u narednom periodu, što potvrđuje ogroman potencijal ove destinacije i našu spremnost da odgovorimo na sve veće izazove, rekao je ovom prilikom Nikola Avram, direktor MK Mountain Resorta dodavši da je skijaško prvenstvo za novinare idealna prilika za promociju srpskog turizma u svetu.

Na Kopaoniku se sledeće godine očekuje dolazak preko 250 novinara iz više od 30 zemalja sveta, koji će pored takmičenja, imati priliku da izveštavaju o Srbiji i učestvuju u brojnim panel diskusijama čiji će ciljevi biti promocija srpskog turizma i ski centra Kopaonik. Ove godine Svetsko prvenstvo održava se od 7. do 14. marta u Španiji, u skijaškom centru Bakeira-Beret u Pirinejima.

 

MKMR_Mart_HopNaKop_340x70px