TRADICIONALNA MANIFESTACIJA „DANI BOROVNICE“  NA KOPAONIKU POČINJE U PETAK

Kopaonik, 27. jul 2016. – Tradicionalna manifestacija „Dani borovnice“ ove godine održaće se po sedmi put zaredom od 29. do 31. jula na Kopaoniku. Organizatori manifestacije – Nacionalni park Kopaonik, MK Mountain Resort, Turističko-sportska organizacija „Raška“, kao i Turistička organizacija opštine Brus najavljuju bogat kulturno-umetnički program, a kao i svake godine, i ove će svi ljubitelji ovog bobičastog voća imati priliku da probaju tradicionalne proizvode i učestvuju u nekim od brojnih interesantnih sadržaja i aktivnosti.

Tradicionalna manifestacija Dani borovnica na Kopaoniku (3)

Svečano otvaranje manifestacije „Dani borovnice“ održaće se u petak 29. jula 2016. godine, s početkom u 12h, na trgu Konaka na Kopaoniku.

Pored predstavljanja proizvoda od borovnice, prvog dana manifestacije planirano je predavanje na temu očuvanja i zaštite ove biljke, kao i tradicionalno takmičenje u branju ovog voća. Svi posetioci u subotu će moći da uživaju u pešačkoj turi „Borovnici u pohode“, kao i u biciklističkoj trci pod nazivom „Tri strane Kopaonika“ planiranoj za nedelju.