vecekopaonikaVeče Kopaonika u Beogradu: U Beogradu je juče predstavljena ponuda Ski centra Kopaonik za sezonu 2013-2014.Domaćini koktela bili su JP Skijališta Srbije, MK Mountain Resort,ATD Putnik AD i Kraljevi čardaci.

Na lokalitetu Gobelja završena je izgradnja sistema za veštačko osnežavanje. Lokalitet čine osam staza i ski puteva, pokriven je sistemom za veštačko osnežavanje, a ovaj deo skijališta pokriva više od 44 mobilnih i fiksnih topova, kao i lansera. Na istom delu ski centra urađene su i nove staze, srednje i teške kategorije, dužine 1.5 kilometara, od kojih se jedna staza neće tabati i služiće za free ride. Završetkom izgradnje sistema za proizvodnju veštačkog snega i instalacijom  cevovoda dužine 5.400 metara na Gobelji, 97 odsto ski centra Kopaonik pokriven je sistemom za veštačko osnežavanje.

Takođe, urađena je i nova vodoakumulacija Crvene bare iz koje će se crpiti voda za veštački sneg. Kapacitet ovog jezera je 9.500 m³.

Za ovu sezonu, urađena su i dva nova vezna ski puta: Duboka 2 – Kneževske bare i Gvozdac – Ledenice, a postavljeni su i radari (merači brzine) na stazama Duboka i Sunčana dolina. Na stazi Marine vode postavljen je sistem za merenje vremena na kome će skijaši i borderi moći da izmere svoje prolazno vreme. Skijališta Srbije su otvorila i tri nova prodajna mesta na Kopaoniku, koja se nalaze u Upravnoj zgradi preduzeća.

Od ove sezone Skijališta po prvi put organizuju razne promocije u okviru kojih će skijaši imati brojne pogodnosti u vidu popusta na smeštaj, ski školu i ski kartu. Skijaši i borderi će moći da se odluče za porodičnu nedelju (20. – 27. januar), nedelju za parove (3. – 10. februar), ali i za žensku nedelju (3. – 10. mart), gde pripadnice lepšeg pola očekuju brojna iznenađenja i aktivnosti. Neki od partnera u akcijama su: MK Mountain Resort, Junior, Jat, Kraljevi čardaci, Putnik, La shoula di schi i ski renta, izjavio je Dejan Ljevnaić, v.d.generalnog direktora JP “Skijališta Srbije”.

Generalni direktor Putnika, Aleksandra Denisov izjavio je da su hoteli CLUB A  i PUTNIK spremno dočekuju goste. „Obzirom da je ponuda Kopaonika svake godine sve bolja i da su usluge koje pružamo sve kavlitetnije i profesionalnije, nije ni čudo što se broj gostiju na Kopaoniku povećava iz sezone u sezonu. Trudićemo se da budemo još bolji“, rekao je Denisov.
Pored brojinih medija koktelu su prisustvovali i predstavnici sajta HopNaKop.rs