Na Kopaoniku se od 3. do 7. avgusta 2017. godine održava „7. CISM Čelendž kup u planinskom trčanju“, koje se organizuje u okviru „8. CISM letnjeg Trening kampa –Kopaonik 2017”Na takmičenju će se, na već utvrđenoj planinskoj trasi, nadmetati članovi vojnih reprezentacija Bosne i Hercegovine, Poljske, Rumunije, Makedonije, Crne Gore, Slovenije i Srbije, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Ceremonija svečanog otvaranja Čelendž kupa održaće se u konkresnoj sali Hotela “Anđela” u Konacima „Sunčani vrhovi” na Kopaoniku, u petak 4. avgusta 2017. godine sa početkom u 18.00 časova, dok će se takmičarski deo manifestacije realizovati u subotu 5. avgusta 2017. godine.

Start ženske trke na 6 kilometara, biće u 10.30 časova, dok će muškarci u trci na 8,8 kilometara, startovati u 11.15 časova.

Proglašenje pobednika i ceremonija svečanog zatvaranja biće održani, u konkresnoj sali Hotela “Anđela” u Konacima, u subotu 5. avgusta 2017. godine, sa početkom u 14.30 časova.

Organizator sportske manifestacije je Delegacija Republike Srbije pri CISM, u saradnji sa organizacijskim jedinicama Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, lokalnim samoupravama Raška, Brus, Leposavić, uz podršku Atletskog saveza Srbije, JP „Skijališta Srbije“, NP „Kopaonik“ i MK Resort.