Skijališta Srbije ove godine organizovala su sastanak operativnog tima u kojem su učestvovali predstavnici ključnih institucija uključenih u rad Ski centra Kopaonik.

Glavne teme sastanka odnosile su se na pripremu i funkcionisanje skijališta u predstojećoj sezoni, uz poseban fokus na koordinaciju komunalnih službi. Na sastanku su prisustvovali predstavnici zdravstvenih ustanova koji pružaju medicinsku pomoć skijašima, predstavnici opština Raška i Brus, hotela u skijaškom centru, turističkih organizacija, kao i Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva odbrane.

Zvanično otvaranje nove ski sezone 2024/2025. na Kopaoniku planirano je za period od 5. do 8. decembra 2024. godine, kada će se održati niz događaja u okviru manifestacije “Ski Opening”. Ova manifestacija, prvi put organizovana 2010. godine po uzoru na evropske ski centre, ima za cilj da simbolično obeleži početak ski sezone na Kopaoniku.

Prvog dana manifestacije, 5. decembra, skijanje će biti besplatno, dok će od 6. do 8. decembra važiti popust od 30% na sve ski karte. Radno vreme skijališta biće od 9 do 15:30 časova, a noćne staze će, ukoliko uslovi dozvole, raditi od 18 do 22 časa.