Ambasador Bugarske o Kopaoniku: HopNaKop ekipa je u subotu 04.02.2017 skijala sa njegovom ekselencijom ambasadorom Bugarske u Crnoj Gori i tom prilikom prezentovala Kopaonik i njegove čari. Gospodin Mladen Tcherveniakov je tom prilikom dao i intervju web portalu HopNaKop.rs. Oduševljen Kopaonikom pričali smo i o prednostima a i o manama naše Srebrne planine.

Da li ste prvi put na Kopaoniku?

  • Da. Prvi put sam na Kopaoniku. Mnogo puta sam skijao u Crnoj Gori na Žabljaku i na Vučje ali sam uvek želeo da dođem i vidim Kopaonik i njegove resorte.

Kako Vas je dočekao Kopaonik?

  • Danas nije baš lepo vreme za skijanje ali se jasno vidi kako su uređene staze za skijanje. Imate 24 žičara i veoma su dobro utabane staze. Takođe imate i veliki broj hotela, restorana, kafana gde svako može da se odmori i uživa u čarima koje pruža ova planina. Hoteli su prelepi kao i sadržaj u njima.

Vi ste dugogodišnji skijaš i obišli ste sve svetske resorte. Kako Vam se čini Kopaonik u odnosu na najpoznatije ski centre u evropi i svetu?

  • Vidite ja imam kuću u Bansko i moje srce je tamo. Pre trideset godina sam ušao u taj projekat i mogu da kažem da sam prezadovoljan sa kompletnim ski centrom. Ono što mogu da primetim da Kopaonik ima oko 70 km ski staza a na Val Gardena 1200 km tako da ne mogu da poredim ova dva ski centra. Što se tiče drugih stvari kao što su hoteli, spa centri i noćni život Kopaonik je u samom vrhu. Ono o čemu ne mogu da pričam je o Crnogorskim ski centrima. Na Kolašinu imaju samo dve žičare a jedna od njih je iz 1990 godine i u veoma lošem je stanju. Što se tiče Žabljaka tamo je stanje nešto bolje ali dužina staze je problem jer je dugačka samo oko 2 km. Što se tiče uređenosti staza tu nemam zamerke. Vaša skijališta odrađuju posao kako treba.
  • Kopaonik je dobro pozicioniran i kako vidim dolaze turisti iz cele evrope pa i sveta. Dosta ima gostiju iz Rumunije, Crne Gore, Makedonije, Bugarske, Engleske, Rusije…

Kako ste zadovoljni sa noćnim izlaskom? Restoranima, kafanama, kafićima…?

  • Restorani su veoma dobri a hrana je odlična. Što se tiče cene prezadovoljan sam. Npr. ono što smo popili i pojeli sinoć je dva puta jeftinije nego što bi platili u Bansko.

Kako Vam se čini prilaz Kopaoniku?

  • To definitivno nije problem. Kada su moja ćerka i unuka krenuli iz Bugarske pričali su ima da je prilaz Kopaoniku u veoma lošem stanju. Da do Kopaonika ima da se putuje više od 5h. Ono su stigli za manje od 4h a put je u veoma dobrom stanju. Brzo se stiže iz Bugarske a i pravi se autoput od Niša do Sofije koji treba da bude završen do kraja ove godine. Novim autoputom može se do Kopaonika stići i za 3h.

Njegova ekselencija Mladen Tcherveniakov prezadovoljan odlazi sa Kopaonika i zahvalio se web portalu HopNaKop.rs na predivnoj prezentaciji Kopaonika i Kopaoničkih ski staza. Takođe imamo čvrto obećanje da će doći ponovo i uživati u čarima naše Srebrne planine.