Ambulanta na KopaonikuPotpisivanjem ugovora izmedju Urgentnog centra KCS i JP Skijališta Srbije o pružanju usluga zdravstvene zaštite na Kopaoniku, stekliAmbulanta na Kopaoniku danas počela sa radom: Potpisivanjem ugovora izmedju Urgentnog centra KCS i JP Skijališta Srbije
o pružanju usluga zdravstvene zaštite na Kopaoniku, stekli su se uslovi
za otvaranje ambulante Urgentnog centra Srbije, koja će cele sezone brinuti o zdravstvenoj zaštiti skijaša.

Ambulantu je svečano otvorio predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović.
“Danas poboljšavamo i dovodimo na visoku lestvicu obavljanje profesionalnih zdravstvenih usluga kroz otvaranje Trauma centra”, rekao je Stefanović.
Ambulanta se nalazi u krugu “Konaka”, opremljena je najmodernijim medicinskim uređajima, a na usluzi skijašima i borderima biće na raspolaganju šest lekara specijalista, dve medicinske sestre i medicinski tehničar.
Direktor Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije Zlatibor Lončar rekao je da će ove sezone lekarima, pored sanitetskog vozila, na raspolaganju biti i helihopter MUP-a za hitne slučajeve.

“Svako osigurano lice dobiće besplatnu zdravstvenu uslugu, što ranije nije bio slučaj. Naš motiv je da pomognemo ljudima u svakom trenutku ukoliko im se nešto dogodi”, rekao je Lončar, dodajući da je obezbeđen i pedijatar iz Dečje klinike u Tiršovoj ulici u Beogradu.

On je objasnio da se na opremanju Trauma centar radilo prethodnih mesec dana, a da je vrednost opreme 300.000 evra. Direkotr “Skijališta Srbije” Dejan Ljevnaić rekao je da to preduzeće ove godine znatno ulaže u prevenciju i da će se insistirati da deca do 12 godina, prilikom skijanja, nose kacige.

On je ukazao da je poboljšana signalizacija na stazama i zahvalio direktoru Urgentnog centra koji je inicirao otvaranje Trauma centra na Kopaoniku.