Da je uspešna formula kod umrežavanja poslovnih ideja i biznisa, pre svega, dobra poslovna komunikacija, pokazao je upravo završeni 8.BUSINESS INTERNATIONAL SUMMIT –BIST 2019 koji je održan u Vrnjačkoj Banji proteklog vikenda.

Skup su podržali predstavnici Vlade Republike Srbije, Republike Srpske, Privredne komore Srbije, gradova, lokalnih samouprava i drugih državnih naučnih institucija i ustanova, kao i privrednici,  preduzetnici, primarni poljoprivredni proizvođači, članovi udruženja, zadruga iz regiona i mnogi drugi.

Učesnika je bilo iz raznih krajeva zemlje ali i okolnih zemalja, velikih kompanija ,instituta ,   fakulteta, malih i srednjih preduzeća,proizvođača rakije, vina, meda, zanatlija, umetnika, udruženja, kulturno-umetničkih društava….a među mnoštvo gostiju (oko 2000), bilo je i uglednih zvanica (diplomata, političara, poslanika, gradonačelnika, predsednika opština, dekana, rektora i mnogo istaknutih privrednika iz zemlje i regiona).

BUSINESS SAMIT je prepoznatljiv po tome što se već tradicionalno dodeljuju godišnje nagrade GRAND PRIX –BUSINESS SAMITA!

U nastojanju da skrenemo pažnju javnosti na pozitivan doprinos institucija, pojedinaca, kompanija, udruženja koji neguju dobre poslovne običaje, poštuju poslovnu etiku, uvažavaju ličnosti,  pojedince, partnere, klijente i potrošače ističe gospodin Milan Jovičić, menadžer projekta i nastavlja, kategoriji NAJBOLJI TURISTIČKI KOMPLEKS Zapadnog Balkana nagradu je dobio – apart-hotel MUJEN LUX – Kopaonik