Autobus zaglavljen u snegu kod Kopaonika: Zavejanima u koloni, u pomoć je pritekli Gorska služba spasavanja, koja je prva došla do njih , kao i saobraćajna policija. Oni sankama izvlače putnike i čiste put.

kopaonik-sneg-nevreme-mecava-kolona-zavejani-foto-citalac-kurira-1425745213-623276Autobus iz Jošaničke Banje zaglavio se u snegu nadomak Kopaonika kod mesta Gvozdac. Zaglavljen je i jedan kamion za snabdevanje.

Zavejanima u koloni, u pomoć je pritekli Gorska služba spasavanja, koja je prva došla do njih , kao i saobraćajna policija. Oni sankama izvlače putnike i čiste put, kako bi automobili i autobusi mogli da prođu. Jedan autobus je osposobljen, a pripadnici službi za spasavanje vratili su se po drugi.

Očekuje se da putnici uskoro nastave put.  Zavejani autobus je pun putnika i u njemu ima i više dece, koji su nekoliko sati čekali na pomoć.

Kako javlja čitalac Kurira sa lica mesta, do centra je gotovo nemoguće doći.

AMSS: Zastoj na putu preko Jošaničke banje

Na put od Brusa ka Brzeću došlo je do stvaranja snežnih lavina i saobraćaj je trenutno obustavljen za sve kategorije vozila, a zastoj je i na putu preko Jošaničke Banje, pa je saobraćaj otežan, saopštio je večeras Auto-moto savez Srbije.

Čišćenje otežava sneg koji neprestalno pada, a nadležne ekipe su na terenu. AMSS je upozorio vozače da bez preke potrebe ne kreću na put ka Kopaoniku i da su zbog pojačanog vetra i vejavice mogući kraći prekidi, a upotreba lanaca je obavezna.

>>>VIDEO I SLIKE SA KOPAONIKA 07.03.2015 NA STRANICI<<<

Izvor: Kurir.rs