Trenutno vreme - 15.09.2019 u 13h
Vedro
Pravac vetra: W
Brzina vetra: 2 m/s
Vlažnost: 59 %
Temperatura: 16 °C
Visina snega: ~
Pritisak: 838.7 hPa

Izvor: RHMZ Srbije
23.02.2014

Biznis forum na Kopaoniku od 4 do 6 marta

Kopaonik(1)Biznis forum na Kopaoniku od 4 do 6 marta: Savez ekonomista Srbije i Udruženje korporativnih direktora Srbije najavili su da će i ove godine na Kopaoniku organizovati biznis forum, od 4. do 6. marta.

Teme ovogodišnjeg „Kopaonik biznis foruma“ biće naredni koraci u strukturnim reformama, ekonomske i strukturne politike i spovodođenje industrijske i regionalne politike.
Na tom skupu učestvovaće ekonomisti, privrednici, bankari i predstavnici Vlade Srbije, ambasada i medjunarodnih finansijskih institucija.

Pokrovitelj skupa je, kao i prethodnih godina, Vlada Srbije.
Najavljeno je učešće premijera Ivice Dačića, prvog potpredsednika Aleksandra Vučića i guvernerke Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković.

Kako su ukazali organizatori „Kopaonik biznis foruma“, posle 24 godine od početka tranzicije bruto domaći proizvod (BDP) u Srbiji je za 30 odsto manji nego u periodu pre tranzicije, a usled globalne ekonomske krize, Srbija je tokom prethodnih pet i po godina izgubila tri odsto svog BDP-a.

Istaknuto je da „zabrinjava činjenica da je uloga političkih lidera, kao inicijatora ekonomskih reformi, zanemarena, a neoliberalna politika kao konceptualna platforma povlačenja države iz ekonomije dala je alibi vladama za mnoga nečinjenja u ekonomiji i potpuno okretanje striktno političkim temama“.

– U drugom kvartalu 2014. godine novi prioritet antikriznog programa je
zapravo stari prioritet, kako ostvariti snažniji, ali održiv rast u
uslovima makroekonomske stabilnosti – procenili su organizatori „Kopaonik biznis foruma 2014“.

Izvor: Blic.rs

Komentari

comments powered by Disqus