Dani borovnice na Kopaoniku, već tradicionalna, peta po redu, manifestacija održaće se od 30. jula do 2. avgusta.

Na Danima borovnice, pored takmičenja u branju i pripremi tog voća, organizuju se pešačke ture po Nacionalnom parku, diskusije o očuvanju i zaštiti ove biljke, prezentacija potencijala opštine Raška i izbor za Mis borovnice.

leto (42)

KOPAONIK će od 30. jula do 2. avgusta biti domaćin već tradicionalne manifestacije “Dani borovnice”.

Na Kopaoniku počinju 5. Dani borovnice, u organizaciji Nacionalnog parka Kopaonik, MK Mauntin Rizort, Turističko-sportske organizacije “Raška” i TO Opštine Brus.

Organizatori su, kao i prethodnih godina, pripremili trodnevni program u kojem će uživati ljubitelji prirode i šumskih plodova, čistog vazduha i aktivnog odmora.

Za učesnike manifestacije, pored nadmetanja u berbi borovnica u Nacionalnom parku, organizovaće se i takmičenje u pripremi sokova, rakije, žele, džema i drugih specijaliteta od ovog voća. Nagrade najboljima, po oceni stručnog žirija, biće uručene na zatvaranju manifestacije.

Uz bogat zabavni program kulturno-umetničkih društava iz Raške i Brusa, gostima Kopaonika na izložbenim štandovima biće ponuđeni proizvodi od borovnice i proizvodi potkopaoničkog kraja.
Za ljubitelje aktivnog odmora Planinarsko ekološko društvo “Zeleni putokazi” u subotu će organizovati tradicionalnu pešačku turu “Borovnici u pohode”, panel diskusije o očuvanju i zaštiti ove biljne vrste i prezentacija turističko-privrednih potencijala opštine Raška.

U završnici manifestacije, na trgu ispred Konaka, biće izabrana i Mis borovnice.