Deda Mraz nam doneo sneg: Prava zimska idila na Kopu, možemo reći da je tek danas počela. Sneg i dalje pada a kako se očekuje ovih dana će ga biti negde oko 30 cm.

12494074_1677874049119277_1255036987_o

Ono što se očekuje ovih dana je da će sneg i dalje padati, samo što će biti promeljiv, pa će nekada biti u jačem ili slabijem intezitetu. U nižim predelima je moguća i ledena kiša. Sneg će sigurno padati negde do iza ponoći.

Ako sneg nastavi da pada ovim intezitetom očekujemo ovih dana i otvaranje ostalih žičara i staza na Kopaoniku. Ono što je sigurno da će vreme biti idealno za rad sistema za veštačko osnežavanje staza.

Kako saznajemo od AMSS-a svi putni pravci prema Kopaoniku su prohodni, ali je i obavezna zimska oprema za Vaše automobile. Mogući su kratki zastoji zbog čišćenja nanosa koje prouzrokuje vetar. Zbog snežnih padavina je smenjena vidljivost pa se svim vozačima savetuje oprez.

Od sutra na Kopaoniku radi 12 žičara: Od sutra će u ski centru Kopaonik raditi 12 žičara, 11 staza i 14 veznih staza. Pored žičara koje su do sada bila u programu, od sutra će raditi i ski lift Marine vode, Karaman, kao i dva vezna ski lifta Vučak 1 i Vučak 2.