Dejan Ćika za Srpski Telegraf: Rekordna ski sezona. Ovogodišnja zimska sezona na skijalištima bila je najuspešnija od osnivanja preduzeća, priča za Srpski telegraf  Dejan Ćika, direktor Skijališta Srbije.

Ovogodišnju sezonu skijanja u Srbiji obeležio je veoma rani početak, čak nedelju dana pre zvaničnog Ski-openinga. Iako je sezona gotova, zbog snega koji je prethodnih dana padao, Kopaonik je ponovo pušten u rad. Pametan potez, ispostavilo se, jer je samo proteklog vikenda ovaj ski centar posetilo oko 1.300 skijaša.

Kakve rezultate su Skijali{ta postigla ove sezone?

Tokom prva tri meseca Skijališta su ostvarila 878 miliona dinara prihoda, što je za 19 posto više od planiranog, a 24 posto više u odnosu na prethodnu sezonu koja je važila za najuspešniju do sada. Broj prodatih ski karata povećan je za 24 odsto, a poslovna dobit nam je u prvom kvartalu 44 posto viša od planirane. Broj skijaša u ski centrima povećan je za 20 posto, a 16. februara na Kopaoniku oboren je rekord posećenosti kada je zabeleženo čak 10.000 skijaša u jednom danu. S obzirom da je ovo završnica sezone, sada slobodno mogu da kažem da je ova sezona definitivno bila najuspešnija od osnivanja preduzeća.

Šta možemo da očekujemo od Skijališta u letnjoj sezoni?

Ono što nudimo gostima su planinski biciklizam, panoramska vožnja žičarom, avantura park, bob na šinama, zip lajn, tjubing, tereni za mini golf, košarku, tenis i mini fudbal, pešačke ture. Pored brojnih zabavnih i adrenalinskih sadržaja, ovog leta ćemo obogatiti ponudu Kopaonika sa avantura parkom za decu i odrasle. Sa brojnim zanimljivim preprekama predstavljaće pravu adrenalinsku atrakciju. Na Zlatiboru ćemo postaviti osvetljenje na terenu za tenis, košarku i mini fudbal, a Tornik će dobiti novi letnji sadržaj – veštačku stenu.

Planirate li neke nove investicije?

Naš je cilj da planinski centri žive tokom svih 365 dana u godini. Pored letnjih sadržaja, paralelno radimo i na projektima koji će biti realizovani pred početak zimske sezone. U planu je izgradnja garaže na Kopaoniku, koja je veoma značajan projekat, s obzirom da ćemo u velikoj meri rešiti problem parkinga koji već godinama muči Kopaonik. Pored garaže, plan nam je da u ovom ski centru izgradimo novu stazu na Krčmaru, zatim da osvetlimo Karaman greben za noćno skijanje, kao i da osvetlimo bob na šinama.

Dobre staze i još bolji provod

Skijališta nude najmodernije žičare poslednje generacije, više od 60 kilometara uređenih staza za alpsko i nordijsko skijanje, adrenalinske sadržaje i odličan provod. Svake godine se povećava broj stranih gostiju, a najviše dolaze iz Rumunije, Rusije, Grčke i iz zemalja bivše Jugoslavije.

Izvor: JP Skijališta Srbije