Doprinos Skijališta Srbije afirmaciji skijaškog sporta: Skijališta Srbije kontinuirano radi na afirmaciji i popularizaciji skijaškog sporta u Srbiji. Dugi niz godina trudimo se da skijanje, bord i ostale zimske sportove što više približimo ciljnoj publici, a pre svega najmlađima kako bi zavoleli sneg, planinu i aktivan način života. Kao jedan od veoma uspešnih načina da mladima približimo i omogućimo da što više budu sportski aktivni jeste ugovor sa opštinama sa teritorija ski centara koji pruža priliku osnovcima i srednjoškolcima besplatan dan skijanja u toku nedelje.

skijalista_logotip_jpg_0_0

Pored toga, svake godine ostvarujemo odličnu saradnju sa ski klubovima i kampovima gde im pružamo besplatno korišćenje ski staza kako bi se na adekvatan način pripremili za predstojeća važna takmičenja u raznim skijaškim i bord disciplinama. Tako je do sredine sezone više od 45 ski klubova i organizovanih skijaških kampova iskoristilo mogućnost i priliku da obuke i treninge za buduće skijaške šampione organizuju upravo u našim ski centrima.

Veliki broj ski klubova koji nam je ukazao poverenje, pokazuje da su srpski ski centri uveliko dostigli nivo svetskih i evropskih ski centara i da imaju odlične uslove za organizaciju ovakve vrste treninga.

Takođe, do sada se u ski centrima organizovao veliki broj takmičenja poput Kupa Šampiona, ABC kupa u snoubordu na Kopanoku, Zmajevac kupa i Otvorenog prvenstva Zlatibor na Torniku, Paraolimpijskog takmičenja na Staroj planini i brojnih drugih. Do kraja sezone, očekuje nas još mnoštvo važnih takmičenja, a najveća organizacija tek predstoji. Evropa kup u snoubord disciplinama organizuje se u ski centru Kopanik od 7. do 8. marta.

Zahvaljujemo se svima koji su do sada Skijalištima Srbije i domaćim ski centrima ukazali poverenje.

Izvor: Skijališta Srbije