EKSPLOZIJA NA KOPAONIKU! Deminer teško povređen: Pripadnik Centra za razminiranje koji je danas povređen u eksploziji na Kopaoniku, zbrinut je u novopazarskoj Opštoj bolnici i nije životno ugrožen, rekao je Tanjugu načelnik hirurškog odeljenja te zdravstvene ustanove Kemal Brničanin.

266139Pripadnik Centra za razminiranje koji je danas povređen u eksploziji na Kopaoniku, zbrinut je u novopazarskoj Opštoj bolnici i nije životno ugrožen, rekao je Tanjugu načelnik hirurškog odeljenja te zdravstvene ustanove Kemal Brničanin.

Kako je naveo, radi se o povredama lica, očiju, gornjih ekstremiteta i grudnog koša, te povrede ga životno ne ugrožavaju, ali je odlučeno da se pacijent stabilnih vitalnih parametara uputi na Vojnomedicinsku akademiju u Beograd.

Pacijentu je urađen skener vrata i grudnog koša, i konstatovane su povrede dušnika, kao i prisustvo gelera u desnom oku.

“U dijagnostiku su bili uključeni, pored opšteg hirurga, maksilofacijalni hirurg, ortoped traumatolog, neurolog, oftalmolog i radiolog. Rane su zbrinute i uključena je odgovarajuća terapija”, rekao je Brničanin.

Kako su preneli beogradski mediji, pripadnik Centra za razminiranje povređen je jutros prilikom uništavanja zaostalih bombi iz NATO bombardovanja 1999. godine na Kopaoniku.

Još nije poznato kako je došlo do eksplozije.

Izvor: Tanjug.rs