Inspekcija zatvorila 73 objekta na Kopaoniku i Zlatiboru: Podnete su i prekršajne prijave za 11 kategorisanih domaćinstava na Kopaoniku, u kojima su zatečeni neprijavljeni gosti.

Inspekcija zatvorila 73 objekta na Kopaoniku: Podnete su i prekršajne prijave za 11 kategorisanih domaćinstava na Kopaoniku, u kojima su zatečeni

Turistička inspekcija je u januaru ove godine donela rešenje o zabrani rada za 34 nekategorisana smeštajna objekta na Kopaoniku saopštilo je danas Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Podnete su i prekršajne prijave za 11 kategorisanih domaćinstava na Kopaoniku, u kojima su zatečeni neprijavljeni gosti.

Turistička inspekcija je utvrdila te nepravilnosti tokom ukupno 88 kontrola pružanja usluga u domaćoj radinosti i pružanja usluga na javnim skijalištima na Kopaoniku. Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, sektor za turističku inspekciju, navodi da su kontrole sprovedene u cilju suzbijanja sive ekonomije i bolj˜e zaštite korisnika usluga. Građani svoje prigovore inspekciji mogu prijaviti na telefon 011/ 3139 – 686, mail turisticka.inspekcija@mtt.gov.rs, kao i u prostorijama turističkih organizacija Kopaonik.

Izvor: Kurir.rs