Trenutno vreme - 15.09.2019 u 13h
Vedro
Pravac vetra: W
Brzina vetra: 2 m/s
Vlažnost: 59 %
Temperatura: 16 °C
Visina snega: ~
Pritisak: 838.7 hPa

Izvor: RHMZ Srbije
22.01.2016

Izgledi vremena na Kopaoniku u narednom periodu

Proteklih dana svedoci smo idealnog vremena na Kopaoniku, pored izobilja snega skijaši i borderi uživali su i u lepom i sunčanom vremenu.
Da li će se ovakve vremenske prilike i zadržati?

Kopaonik 20012016 (15)Do kraja meseca vremenske prilike u našem regionu uglavnom će određivati polje povišenog vazdušnog pritiska. Ovo znači da u većini dana do kraja meseca treba očekivati stabilno i suvo vreme.Po koji front iz centralne Evrope može doneti prolazne padavine, a poslednjih dana ovog januara moguća je i ciklonska aktivnost. U većini dana perioda vrednosti vazdušnog pritiska biće više od 1025hPa, a u nekim danima i iznad 1030hPa.

Na Kopaoniku u nedelju oblačno povremeno sa snegom uglavnom slabijeg intenziteta(do 5cm novog snega).U noći ponedeljak na utorak novo naoblačenje sa snegom bez većih padavina (do 3cm novog snega), od srede nešto toplije i promenljivo sa najvišom temperaturom oko nule. Najverovatnije u četvrtak u toku noći ili petak ujutru nove padavine.

Od ponedeljka 25. januara očekuje se priliv toplije vazdušne mase sa zapada u naše krajeve.S tim u vezi i na Kopaoniku doći će do rasta jutarnje temperature koja će u nedelju (24.01) biti -10°C a u petak (29.01) oko 0°C.Dnevne temperature u istom periodu kretaće se od -4°C do 5°C.

Pratite našu Vremensku prognozu  >>>>

baner_vesti_cardaci

Komentari

comments powered by Disqus