Na obroncima planine Kopaonik, koja je poznata po 200 sunčanih i 180 dana pod snegom u toku godine,na 1.333 metara nadmorske visine, na 55 km staza i 24 žičare spremne za sve kategorije skijaša nalazi se apartmansko naselje JollyKop.

Kopaonik jolly kop

Moderan kompleks od pet zgrada čini 96 apartmana i studija, sagrađeni u periodu od 2008. do 2013. godine. Kompleks se odlikuje arhitekturom tradicionalnog planinskog stila i prilagodjen je turističkoj nameni. Prostor je idealan kutak za aktivan i pasivan odmor kako za porodice i poslovne ljude, tako i za rekreativce i sportiste. Savremene forme nameštaja prilagođene su osnovnim potrebama u pogledu kvaliteta i komfora gostiju. U okviru kompleksa gostima su na raspolaganju apartmani i studiji različitih struktura i veličina kategorisani trećom i četvrtom kategorijom smeštaja.

Posebno mesto u okviru naselja svakako čini restoran sa panoramskim pogledom i terasom koja tokom sunčanih zimskih i letnjih dana pruža nezaboravan pogled u daleke horizonte često okarakterisan kao lek za oči i dušu.

Kompleks JollyKop otvoren je za sve goste tokom cele godine. JollyKop vam omogućava smeštaj u studiima i apartmanima u novoizgrađenim vilama. Iz ponude izdvajamo najam apartmana, kao i mogućnost doplate za večeru, igranicu za decu sa pritupačnim cenama, prevoz do skijališta 5 puta dnevno u sezoni, kao i veliki broj različitih sadržaja, a tu je i novootvoreni restoran JollyKop.

Kopaonik jolly kop1

JollyKop nudi razne aktivnosti i u toku letnje sezone. Pored raznih vrsta rekreacije, fizičke aktivnosti manjeg intenziteta i šetnje, uživanja u prirodnim lepotama i retkostima u ponudi ove planine su: pešačke ture – obilazak najatraktivnijih destinacija Nacionalni Park Kopaonik, uz pratnju vodiča, jednodnevni izleti – branje sezonskih šumskih plodova i sakupljanje lekovitog bilja, izleti planinskim biciklom.

Tu su i raznovrsni programi za decu i omladinu, programi za mršavljenje i sticanje kondicije, a brojni sportski tereni idealni su za pripreme sportskih ekipa. Manastirske ture: obilazak srednjevekovnih manastira i svetilišta u okruženju Kopaonika: Studenica, Sopoćani, Đurđevi stupovi i Gradac.

Kopaonik pruža i brojne adrenalinske sadržaje kao što su: paraglajding, alpinizam, panoramska vožnjam žičarom, planinski biciklizam, vožnja žičarom, vožnje terenskim vozilima, rafting na reci Ibar.

Takođe tu su bob na šinama – prva ovakva instalacija u ovom delu Evrope i predstavlja specijalizovanu stazu za spuštanje kroz šumsko prirodno okruženje. Instalacija je dugačka 600 metara i opremljena specijalnim sankama pričvršćenim na šinski sistem koje mogu da koriste odrasli i deca u pratnji odraslih, na dvosednim sankama. Posetiocima Kopaonika i kompleks JollyKop dostupni su razni drugi sadržaji.

Više o:

JollyKop Mountain Village

Restoran JollyKop Mountain Village