Jubilarni, 30. Kopaonik biznis forum održaće se od 5. do 8. marta 2023. godine u Kongresnom centru hotela Grand Kopaonik na Kopaoniku. Centralna tema biće – Težnja za održivom ekonomijom u neizvesnim vremenima: Veliki izazovi za Srbiju i Zapadni Balkan, a tokom četiri dana biće održane 33 panel diskusije, kao i plenarne sesije i posebni događaji.

Predstojeći Forum uključiće i gotovo 200 govornika iz akademske zajednice, uglavnom iz ekonomije, poslovnog menadžmenta i informaciono-komunikacionih tehnologija, politike, finansija i biznisa. Vodeće tematske studije međunarodnih finansijskih institucija biće ponovo predstavljene Forumu zajedno sa novim akademskim i političkim radovima vodećih istraživača i naučnika u aktuelnim oblastima.

Specijalni gost na forumu biće Gil Indermit, glavni ekonomista Svetske banke i viši potpredsednik za ekonomiju razvoja koji poseduje izuzetno iskustvo u radu sa Vladama na makroekonomskim neravnotežama, rastu, siromaštvu, institucijama, sukobima i klimatskim promenama.

Kopaonik biznis forum započeće tzv.nultim danom, 5.marta, u okviru kojeg će biti predstavljene makroekonomske analize nedavnih dešavanja u Srbiji i izgledi za region Zapadnog Balkana u 2022. Ovaj dan biće zaokružen panelom koji je tradicionalno namenjen Inicijativi Digitalna Srbija.

Detaljnije: https://www.ses.org.rs/