Grand relax vikend za samo 110 eura: Grand Hotel & Spa je opremljen u skladu sa najvišim hotelskim standardima. Sadrži bazen sa đakuzijem na otvorenom, koji

Kopaonik na četvrtom mestu. Za vaučere za odmor u Srbiji do sada se, od početka te akcije namenjene podsticanju razvoja domaćeg turizma, prijavilo 10.870 građana.

Kako se navodi na sajtu Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija (mtt.gov.rs), najveće interesovanje za vaučere do sada su pokazali penzioneri (61 odsto), zatim zaposleni (27) i nezaposleni građani (10 odsto prijavljenih).

Ostale kategorije čine manje od procenta u ukupnom broju zainteresovanih za vaučere za koje je prijavljivanje počelo 6. jula.

Vlada Srbije je planirala da u akciji podticanja građana da bar deo letnjeg odmora provedu u Srbiji podeli 100.000 vaučera ukupne vrednosti 500 miliona dinara.

Građani koji su se prijavili za vaučere su, prema Ministarstvu trgovine i turizma, najviše interesovanja pokazali za banjski turizam, pa su tako u prve tri najtraženije destinacije Prolom, Vrnjačka i Sokobanja, a slede Kopaonik i Lukovska banja.

Podsticanje razvoja domaćeg turizma kroz dodelu vaučera trajaće do 15. oktobra 2015. godine, a građani će u 244 prijavljena ugostiteljska objekta moći da ih iskoriste do 20. novembra ove godine. Vrednost vaučera iznosi 5.000 dinara, a može se koristiti isključivo za plaćanje usluge smeštaja, navodi se u saopštenju.