tanjugKako Tanjug javlja !
Letnja turistička sezona na Kopaoniku počinje 3. jula

 

BEOGRAD – Letnja turistička sezona na Kopaoniku zvanično počinje 3. jula, a predstavnici kompanija MK Mountain Resort i JP Skijališta Srbije promovisali su danas, u beogradskom hotelu “88 Rooms”, ponudu na toj planini tokom letnjh meseci.

Na kopaoniku će od 3. do 6. jula biti održan “Kopaonik Open Summer Tour”, čime će zvanično biti označen početak letnje turističke sezone na toj planini.

U letnjoj ponudi će se naći brojne adrenalinske aktivnosti – paraglajding, rafting na Ibru, vožnja četvorotočkašima po neuređenim stazama, planinski biciklizam, jahanje konja, pešačke ture, kao i sadržaj zabavnog parka.

Direktor “Skijališta Srbije”, Dejan Levnaić, rekao je da to preduzeće intenzivno radi na razvoju planinskih centara u Srbiji, ukazavši da je prošle godine u toku letnje sezone Zlatibor i Kopaonik posetilo tri puta više turista nego prethodnih godina, i 20.000 turista u prošloj godini predstavlja rezultat tog rada.
“To nam je bio podstrek da proširimo kapacitete i da nastavimo da radimo na razvoju i unapređenju letnje ponude”, rekao je Levanić, i dodao da su u ski centru Kopaonik počele pripreme za izgradnju dve nove šestosedne žičare koje će biti postavljene na najatraktivnijim lokacijama – Krčmar i Gvozdac.

U letnjem periodu cene smeštaja na Kopaoniku su u proseku niže i do 50 odsto u odnosu na zimski period.

Izvor: Tanjug