Trenutno vreme - 20.09.2020 u 15h
Delimično oblačno
Pravac vetra: SE
Brzina vetra: 3 m/s
Vlažnost: 63 %
Temperatura: 16 °C
Visina snega: ~
Pritisak: 832.2 hPa

Izvor: RHMZ Srbije

Kopaonik zimi

Kopaonik zimi: Kopaonik je najpopularnija srpska planina sa razlogom jer posetiocima pruža brojne mogućnosti za uživanje i lepe doživljaje.Kopaonik zimi: Kopaonik je najpopularnija srpska planina sa razlogom jer posetiocima pruža brojne mogućnosti za uživanje i lepe doživljaje.

Kopaonik ima preko 200 sunčanih dana godišnje zbog čega mu je drugi naziv „Sunčana planina“. Kopaonik se nalazi na prelazu primorske ka kontinentalnoj klimi. Srednja godišnja temperatura Ravnog Kopaonika je 3,7 °C. Snegovi sa izvesnim odstupanjima padaju krajem novembra i traju do meseca maja, prosečno 180 do 230 dana godišnje.

Ski centar Kopaonik je organizovan tako što je na lokalitetu „Ravni Kopaonik“ izgrađeno hotelsko naselje, gradić u stilu stare srpske arhitekture. Međutim, Kopaonik je jedinstven i po tome što se naselje i objekti za smeštaj nalaze na vrhu planine a ne u podnožju, kako je uobičajeno u sličnim svetskim ski centrima. Privilegija koju ovde nazivaju “ pravo iz sobe na stazu”…

Ovde ima mnogo različitih staza,za skijaše i snoubordere svih nivoa,najkvalitetnijih žičara od kojih su mnoge petosedi,veliki izbor kafića i ostalih raznovrsnih sadržaja.Sve ovo vam je na raspolaganju a Kopaonik svrstava u ski centar koji zadovoljva sve svetske standarde.

Na krovu Srbije doživećete kompletno zadovoljstvo od raznovrsnih vidova zabave na snegu i noćnog skijanja do nezaboravnih provoda do kasno u noc u brojnim restoranima i kafićima kojih ovde ima na pretek.

Vaš HopNaKop