Trenutno vreme - 27.09.2020 u 19h
Pretežno vedro
Pravac vetra: SSE
Brzina vetra: 5 m/s
Vlažnost: 87 %
Temperatura: 7 °C
Visina snega: ~
Pritisak: 825.2 hPa

Izvor: RHMZ Srbije

Bob na šinama

Voznja bobom - Kopaonik, foto 3Bob na šinama: KOD žičare „Krst“, nalazi se bob-staza na šinama (alpine coaster), koji je jedna od glavih turistièkih atrakcija podno Pančićevog vrha. Novu stazu, za leto i zimu, uz finansijsku pomoæ Ministarstva privrede, izgradilo je Javno preduzeće „Skijališta Srbije“ koje je u objekat, jedinstven na ovom delu Balkana, uložilo oko milion evra.

Ovaj adrenalinski sadržaj predstavlja specijalizovanu stazu za spuštanje kroz šumsko prirodno okruženje. Instalacija je opremljena specijalnim sankama pričvrćenim na šinski sistem koje mogu koristiti odrasli i deca u pratnji odraslih na dvosednim sankama.

Kretanje se vrši usled prirodnog nagiba na kružnoj stazi. Vožnja stazom koje je postavljena 1 do 6 m iznad tla je uzbudljiva i raznovrsna. Skokovi i talasi ugradeni u stazu izazivaju još više uzbuđenja tokom vožnje. Kiša i sneg ne predstavljaju problem – odlican efekat kočenja ostaje ne promenjen. Široka staza sa dve cevne šine garantuje optimalnu stabilnost u krivinama, bez prevrtanja, glatku vožnju i udoban i bezbedan osećaj za vozače.Bob na šinama je prva ovakva instalacija u ovom delu Evrope.

Staza ima dužinu od 600 metara, prolazi kroz lepe predele Kopaonika i biće pravi „mamac“ za turiste željne malih avantura i uživanja na planini.

MAKSIMALNA brzina na novoj bob-stazi je 60 kilometara na sat. Vožnja je, kako kažu u „Skijalištima“, potpuno bezbedna. Vožnja košta 500 dinara.

Cenovnik