mk_mountain_resort_030214_tw1024Kopaonik biznis forum održaće se ove godine po 22. put, od 3. do 5. marta, pod sloganom “Nova vizija industrijalizacije privrede i modernizacije društva”, objavio je organizator – Savez ekonomista Srbije.

Forum će i ove godine biti pod pokroviteljstvom predsednika Vlade Srbije, a očekuje se da, kao i ranijih godina, okupi više od 500 učesnika, među kojima su predstavnici države, diplomate, poslovni ljudi.

Programski odbor foruma predvideo je raspravu u okviru tri teme – “Igrati da bi se pobedilo, umesto igrati da bi se igralo”, “Nacionalna strategija ekonomskog i socijalnog razvoja: Srbija 2015-30″ i “Industrijske politike: nova platforma za vođenje ekonomske politike i ključne mere”.

Na plenarnoj sednici predviđeno je da se govori o strategijskoj poziciji Srbije i perspektivi oporavka privrede o čemu će, kako je najavljeno, govoriti i predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, ministar finansija Dušan Vujović i guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.

Na skupu će govoriti i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Govoriće i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički, ministar privrede Zeljko Sertić, kao i šefica Pregovaračkog tima za pregovore o pristupanju Srbije Evropskoj uniji Tanja Miščević.

Očekuje se da na Kopaoniku budu i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport, ambasadori SAD – Majkl Kirbi, Nemačke – Hajnc Vilhelm, Kine – Li Mančang i Italije – Đuzepe Manco.

U nekoliko panela razgovaraće se o poljoprivredi, energetici, trgovini i turizmu, reformi državne uprave, regionalnoj ekonomskoj saradnji, partnerstvu privatnog i javnog sektora, digitalizaciji i telekomunikacijama, tržištu osiguranja, stranim investicijama, inovacijama i tehnološkom razvoju, ulozi medija u reformi.

Očekuje se i učešće predstavnika mnogih kompanija među kojima i firme “MK grupa”, “Telekom”, “Telenor”, VIP, “Microsoft”, “Hewlett-Packard”, “Wiener Stadtische”, “Generali Osiguranje”, “Delta agrar”, “Nectar”.

Izvor: Beta