Ljubitelje prirode i ekstremnih sportova, 1. i 2. avgusta na Kopu čeka prava poslastica.

3straneKopa2014_17

Nakon vrlo uspešne premijere trke i veoma zanimljivog mauntinbajk događaja na Kopu, došla je na red i druga po redu brdska MTB trka u formi maratona “3 strane Kopaonika” koja će se održati na Ilindan, 2. avgusta sa startom na platou ispred turističkog kompleksa “Konaci”, a i ove godine pred takmičarima će biti nimalo lak zadatak.

Penjanje na Kopaonik sa sve tri prilazne strane, uzbudljiva staza, predivni predeli nacionalnog parka, odlično druženje ali i borba sa samim sobom, konkurencijom i testiranje granica dok se kilometri budu nizali, a pređena visinka razlika bude povećavala.

Za one najspremnije tu je penjanje sve tri strane Kopaonika u katerogiji “Elite” i staza duga 62km sa blizu 2.500m visinske razlike.

“Masters” kategorija voziće dve strane Kopaonika i preći 42km sa više od 1800mnv, a za one koji žele da se prvi put oprobaju u ovoj nesvakidašnjoj avanturi tu je “Hoby” kategorija sa stazom dužine 22km i 680m visinske razlike.

Novina u odnosu na prvo izdanje trke je i “Relay” kategorija, odnosno štafeta. Tri takmičara imaće priliku da individualno osvajaju po jednu stranu Kopaonika da bi kao tim osvojili Kopaonik sa sve tri strane i bodovali se u generalnom plasmanu prijavljenih ekipa.

thumb_20945_default_big

Zanimljivost kod ove kategorije jeste ta da će izmena štafeta biti na vrhu Suvo Rudište na visini od 1981mnv, mestu odakle veliki broj ski staza, u toku zimske sezone na Kopaoniku, kreće i sa kojeg se pruža neverovatan pogled.

Ove godine poseban akcenat stavljen je na “Hoby” kategoriju, sa željom da se što veći broj ljubitelja pre svega avanture i prirode oproba u ovoj jedinstvenoj trci. Takmičari u ovoj kategoriji moći će da osete kako izgleda jedna profesionalna trka, da se takmiče rame uz rame sa elitnim takmičarima ali u svom ritmu i su skladu sa mogućnostima.

baner_vesti_SuperNova

 

PRIJAVE, PRAVILA I PROPOZICIJE TRKE

Prijavni formular i potvrdu uplate slati putem email-a : su.nasvestrane@gmail.com , sa naznakom „TRI STRANE KOPAONIKA“. Na preuzimanju startnih brojeva obavezan lekarski pregled na uvid ili overena takmičarska legitimacija za tekuću sezonu. Prijave su otvorene do 25.07.2015. godine. Posle ovog datuma prijava neće biti moguća kao ni na sam dan trke.

Za takmičare iz inostranstva plaćanje se vrši u skladu sa instrukcijama za devizne uplate koje možete pronaći sa ostalim dokumentima na ovoj stranici. Prilikom uplate obavezno navesti naziv takmičarskog paketa.

Na trku se mogu prijaviti sve osobe starije od 18 godina i lica mlađa od 18 godina uz overenu saglasnost roditelja ili staratelja.

Učesnicima trke vreme će biti mereno preko čipa za merenje vremena i kontrola za overu prolaza (SI sistem za merenje vremena).

baner_vesti_cardaci

TAKMIČARSKI PAKETI

Ove godine smo za Vas pripremili takmičarske pakete koji obuhvataju kotizaciju, smeštaj i prevoz. U saradnji sa MK Mountain Resort-om obezbedili smo posebne cene smeštaja u okviru takmičarskih paketa na bazi 2 noćenja u studiju 1/2, 1/3, 1/4 u Konacima. Za sve takmičare MTB trke “TRI STRANE KOPAONIKA” obezbedili smo i prevoz autobusom iz Beograda koji će kretati u petak 31.07.2015. godine u poslepodnevnim časovima. Povratak za Beograd planiran je u nedelju 02.08.2015. godine u poslepodnevnim časovima. Za više informacija molimo Vas da pročitate INFORMATOR O TAKMIČARSKIM PAKETIMA koji možete preuzeti na našoj stranici.

MTB_5