Kopaonik izveštaj 10 decembar 2018 - Novih 15 cm snega (FOTO)

Kopaonik izveštaj 10 decembar 2018 –  Sneg koji od sinoć pada na Kopaoniku podigao je visinu snega van staza za novih 15 cm snega Trenutna visina snežnog pokrivača iznosi 18 cm a temperatura -3 °C. Vlažnost vazduha je 100% a brzina vetra 2 m/s. Pored prirodnog snega JP Skijališta Srbije i dalje, pomoću sistema za veštačko osnežavanje, prave novi snežni pokrivač koji će dočekati sve ljubitelje zimskih sportova za Ski Opening 13-16 decembar 2018. 

Na Kopaoniku je danas u funkciji 5 instalacija sa pripadajućim stazama  i 1 ski put.

Radno vreme ski centra je od 09:00 do 15:30 časova. 

Kako saznajemo od JP Skijališta Srbije bez obzira na prirodni snežni pokrivač i dalje će se praviti veštački sneg kad god vremenski parametri to dozvole.

U narednim danima  se prognoziraju temperature od -9°C do -2°C. Danas možemo očekivati da padne još 9 cm novog snega, pa preko nedelje dosta stabilno, prohladno vreme bez većih padavina i onda nam za vikend dolazi novi snežni talas. Koliko će snega doneti na planinu još je rano prognozirati.

Oprez: Svi putevi prema Kopaoniku su za sad prohodni. Molimo Vas za oprez jer se na putevima mogu naći snežni nanosi i zbog niske temperature moguće kreiranje ledenog pokrivača. Ako krećete prema planinskim prevojima obavezna je zimska oprema. Sav teretni saobraćaj je strogo zabranjen preko Kopaonika.

Uživajmo na Kopu jer Kop je Top.