Kopaonik izveštaj 28 Decembar (20cm novog snega Foto): Danas na Kopaoniku pada umeren sneg, maksimalna dnevna temperatura će se kretati oko -10 °C, brzina vetra 4 m/s, pravac vetra NW, vlažnost vazduha 91% a pritisak 827,2 hPa. Visina snežnog pokrivača van staza iznosi 28 cm.


Kao što smo i najavili u našoj vremenskoj prognozi danas na Kopaoniku pada sneg. U toku noći i današnjeg dana napadalo je oko 20 cm novog snega.

Uporedo sa snegom koji i dalje pada, zbog odličnih meteo uslova, rade i sistemi za veštačko osnežavanje staza. Trenutno se osnežavaju staze Gvozdac i Ledenice.


Izveštaj sa skijališta: Trenutno u ovom ski centru radi šest žičara i osam ski staza, na kojima ima 40 centimetara utabanog snega. Više informacija na stranici ,,Dnevni Ski Info“.U jednom delu dana zbog velike snežne mećave i smanjene vidljivosti nisu radile žičare koje vode ka Pančićevom vrhu Pančić expres i Duboka 1.

Od srede, 28.decembra, u ski centru Kopaonik skijaši i borderi će moći da uživaju na stazama pola sata duže, jer se radno vreme pomera na 8.30 časova. Žičare će raditi od srede od 8.30 do 16 časova.

Putevi prema Kopaoniku su prohodni iz svih pravaca.Zbog utabanog snega i smanjene vidljivosti, vozačima se savetuje oprez na putevima.Upotreba zimske opreme je obavezna. Teretni saobraćaj preko ove planine je strogo zabranjen.

Vaš HopNaKop