Kopaonik je spreman za najveće gužve U intrevjuu koji je danas dao za Novosti,  Bojan Jakovljević, rukovodilac Ski-centra Kopaonik, istakao je da Skijalište potpuno spremno za punu ski-sezonu i za najveće gužve.

U jednom satu će žičare na Kopaoniku ove zime moći da prevezu tačno 34.848 skijaša. Žičara “Pančić” može da prihvati 2.400 skijaša, “Karaman-greben” 3.000, “Krst” 2.400 skijaša na sat…

Žičare svakog sata mogu da prevezu tačno 34.848 skijaša

– Ako na Kopaonik dođe 10.000 ili 15.000 skijaša, svi će biti prevezeni do željenih staza i vraćeni u svoje hotele – kaže Jakovljević.

Prema njegovim rečima, ove sezone, zbog neophodne rekonstrukcije, neće raditi jedino žičare “Bela reka” 1 i 2, koje ski-staze na vrhu planine povezuju sa Brzećem u podnožju Kopaonika. On kaže da je potpuno spremna i već isprobana i oprema za pravljenje veštačkog snega.

Tokom nedavnog ski-openinga i proteklog vikenda, Kopaonik je bio prepun skijaša. Bilo je gužvi i izvesnih problema i zastoja na prilazima planini, kao i s parkiranjem vozila. Prognoze su da će u špicu sezone na Kopaoniku gužve biti mnogo veće. Mnogi su se zabrinuli da bi pred Novu godinu i tokom januara, posebno u vreme školskog raspusta, žičare mogle biti prebukirane.

Bojan Jakovljević, rukovodilac Ski-centra Kopaonik

To se neće desiti, koliko god turista da dođe. Mi želimo da ih bude mnogo više nego prošle i prethodnih godina, tako da žičare neće biti problem. Dugo smo se spremali i zato potpuno spremni dočekujemo špic sezone – dodaje Jakovljević.

 

PROČITAJTE CEO ČLANAK: http://www.novosti.rs/