kopaonikzicara01Kopaonik i ovog leta obara sve rekorde: Kako ,,Novosti.rs” saznaju. Na Kopaoniku su proteklih vikenda oboreni rekordi – ostvareno je više od 2.000 vožnji na ovoj planini. Tokom subote i nedelje samo na adrenalinskim sadržajima – bobu na šinama, zip lajnu i tjubing stazi, ostvareno je više od 700 vožnji, dok je preostali broj vožnji zabeležen u panoramskoj vožnji žičarom, vožnji planinskog bicikla i mauntin karta.

Ovo je druga godina kako planinski centar Kopaonik radi 365 dana, pa je ove godine oboren rekord i u posećenosti planine i u broju ostvarenih vožnji.

Ovakve informacije su i dokaz da Kopaonik svoje čeri pokazuje i u letnjim mesecima kada je skijaška sezona zvršena.

Razvojem mnogobrojnih adrenalinskih sadržaja i sadržaja za aktivan odmor omogućili smo svim ljubiteljima prirode i planine da provedu kvalitetan i zabavan odmor daleko od gradske gužve i vrućine – kaže Ana Jovanović iz JP „Skijališta Srbije“. – Podaci dovoljno govore o tome da Kopaonik nije samo zimska turistička destinacija.

Turisti se sve više opredeljuju da svoj odmor provode na višoj nadmorskoj visini, uživajući u prijatnim letnjim temperaturama i aktivnom odmoru, što dokazuje i broj ostvarenih vožnji. O tome koliko je kopaonička klima povoljna i koliko ispunjava sve uslove i za rekreativce i za profesionalne sportiste govori i to što se na ovoj planini trenutno priprema srpska košarkaška reprezentacija za predstojeće Svetsko prvenstvo u Španiji.
Sportsko-rekreatini centar Kopaonik organizuje mnogobrojne aktivnosti na planini, poput pešačkih i biciklističkih tura, raftinga, paraglajdinga, streličarstva i ersofta. Skrivenu prirodu Kopaonika upakovanu u avanturu i aktivni odmor otkrivaju pravi stručnjaci u ovoj oblasti, profesori sporta i fizičkog vaspitanja, kao i vodiči koji najbolje poznaju planinu i prirodu u kojoj se krećete.
Kao i prethodne letnje sezone, i ove godine nastavljamo obuku i promociju streličarstva. Poligon za ovaj sport postavljen je kod zimskog ski-vrtića – kaže Jovanovićeva. – U blizini se nalazi i poligon za ersoft.

Streličarstvo je univerzalni sport za sve uzraste. Daunhil obuka obavlja se na stazi koja po kvalitetu spada među prvih pet u Evropi.

Izvor: Novosti.rs