Kopaonik spremniji nego ikad: Danas 05.11.2014 u Beogradu održana je konferencija za štampu JP Skijališta Srbije i MK Mountain Resort povodom početka nove zimske sezone na Kopaoniku. Vršilac dužnosti direktora JP Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić i direktor MK Mountain Resort Nikola Avram odgovarali su na mnoga pitanja vezana za novu zimsku sezonu na Kopaoniku.

Portal HopNaKop.rs je prisustvovao konferenciji za štampu i prenosimo Vam zvanično saopštenje JP Skijališta Srbije i MK Mountain Resort.

car_1285_640x427

 

U MK Mountain Resortu su ostvarena očekivanja u vezi sa prodajom kapaciteta tokom promotivnog perioda, a sve je veće interesovanje gostiju iz regiona, potom iz Rusije, Rumunije, Grčke i Turske što je rezultat uloženih napora u poslednje četiri godine. Pred narednu ski sezonu uspostavljena su četiri čarter leta iz Moskve za Niš, kao i čarter let iz Turske u januaru i februaru, što će doprineti većoj tražnji na ovim tržištima koja su krucijalna za našu ponudu. Planirana je i promocija na rumunskom tržištu, u saradnji sa nacionalnom turističkom organizacijom, rekao je Nikola Avram, direktor MK Mountain Resorta.

Osim izvanredne lokacije tako reći na samim ski stazama, ponuda u tri smeštajna objekta MK Mountain Resorta je koncipirana za različite potrebe gostiju. Ljubitelje ski odmora u hotelu Grand dočekaće vrhunski komfor i udodnost, uživanje u luksuznom spa centru i kupanje u bazenu sa toplom vodom na korak od ski staza, dok je za najmlađe goste u hotelu Angella obezbeđen dnevni program animacije i profesionalna briga o deci zbog čega roditelji mogu da se opuste i uživaju u odmoru. Novitet za ovu zimu je i ultra all inclusive paket, koji poklonicima all inclusive usluge omogućava neograničenu konzumaciju hrane i pića kao i najam ski opreme. Gosti „Apartmana Konaci“, mogu uštedeti i do 50% za dodatne usluge u spa centru, restoranu, dečijem klubu i skijašnici u okviru rizorta, kupovinom animacijskih kartica. Za one koji žele da izbegnu januarske gužve, tokom decembra u ponudi su atraktivni paketi sa promotivnim cenama smeštaja i ski škole. Paket od četiri noćenja na bazi polupansiona u hotelu Grand u ponudi je već od 299 evra po osobi, odnosno 209 evra u hotelu Angella.

U periodu od 4-7. decembra, MK Mountain Resort i Skijališta Srbje, petu godinu za redom organizuju manifestaciju Ski Opening Kopaonik. Kao i prethodnih godina, najavljen je izuzetno bogat sportski i zabavni program, dnevne i noćne žurke, takmičenja i brojne vredne nagrade. Prošlogodošnji Ski Opening za četiri dana privukao je čak 15.000 gostuju željnih skijanja i dobre zabave, dok se ove godine očekuje još više gostiju iz zemlje i regiona. MK Mountain Resort je i ove godine za svoje goste obezbedio promotivne cene smeštaja i dvodnevni gratis ski pass.

Na Kopaoniku se konstatno ulaže u dalji razvoj usluga. Takođe, bitno je da istaknem da se sve više okrećemo uštedi energije i ekološki održivim projektima.  Unutrašnji i spoljni bazen u hotelu Grand se od nedavno greju na principu zelene energije, toplotnih pumpi koje dobijaju energiju od podzemnih voda dok je toplovod za hotel Grand i apartmanski kompleks Konaci modernizovan specijalnim cevima čime je postignuta ogromna ušteda energije, dodao je Nikola Avram.

Dejan Ljevnaić, direktor preduzeća Skijališta Srbije je istakao da je ova godina za Kopaonik, godina velikih investicionih projekata. Radovi na izgradnji dve šestosedne žičare na lokacijama Krčmar i Gvozdac su u završnoj fazi, pa će ove sezone ljubitelji ovih staza moći da uživaju u vožnji na inastalacijama poslednje generacije sa haubama i grejačima na sedištima. Umesto stare dvosedne žičare na Krčmaru postavlja se šestosed kapaciteta 1800 skijaša na sat, a ista žičara postavlja se i na lokaciji Gvozdac. Dužina žičare

Krčmar je oko 2 hiljade metara, dok je dužina instalacije na Gvozdcu oko 1300 metara. Zamenom starih instalacija, značajno povećavamo kapacitet skijaišta za gotovo 3600 skijaša na sat. Radi što većeg komfora i bezbednosti skijaša, za ovu sezonu proširujemo  staze u samom centru skijališta, pa će tako staze Karaman greben, Pančićev vrh i vezni put Karaman greben i Mali karaman biti šire za po 5 metara. Takođe, na radost svih skijaša i bordera, u toku je produženje staze Gvozdac, koja će od ove sezone biti duža za 400 metara. Pored ovih novina, za sve skijaše i bordere koji vole da skijaju na Jarmu i Gobelji, a naročito za naše najmlađe korisnike, postavlja se nova pokretne traka dužine oko 70 m koja će olakšati pristup ski liftu Jaram i poboljšati komfor i bezbednost skijanja. Za ovu sezonu, radi se i produženje Malog Jezera. Ova ski instalacija biće produžena za oko 60 metara i skijaše i bordere će izvlačiti do staze Sunčana dolina.

I ove sezone Skijališta Srbije organizuju promotivne periode u okviru kojih odobravaju popuste na svoje usluge. Tako od ove sezone skijaši i borderi mogu da iskoriste popuste na trodnevne i četvotodnevne ski karte u okviru Top Ski Vikenda, koji će se organizovati četiri puta u toku sezone i to u periodu od 22.do 25. jaunara, od 5. do 8. februara, od 26. februara do 1. marta i od 19. do 22. marta. Svakog vikenda skijaši i borderi moćiće da uživaju u brojnim zanimljivim dešavanjima na snegu, a u planu su posebne MTV after ski žurke, gde će nastupati poznati bendovi i DJ-evi.

Pored ovoga, Kopaonik će ove godine biti organizator Evropa kupa u snowbord disciplinama 31. januara i 14. februara, a čeka se i odluka FIS-a o organizaciji Evropa kupa u slalomu i veleslalomu za žene.

Kao i do sada, Skijališta Srbije nastupaju na sajmu Expo zim, gde počinje prodaja ski karata. Svi zaintersovani mogu da kupe karte sa sajamskim popustom od 10 posto.

U cilju da u što većoj meri afirmišu skijanje i skijaški sport kod dece i omladine u Srbiji ali i dodatne podrške najboljim sportistima Srbije, MK Mountain Resorta i JP Skijališta Srbije će i ove godine nastaviti saradnju sa najboljom skijašicom Srbije, Nevenom Ignjatović, a podrška će joj omogućiti adekvatne pripreme za naredna evropska i svetska takmičenja.