Ljevnaić: Srpske planine posetio rekordan broj skijaša (Video): “Srbiju je tokom ove skijaške sezone posetilo preko 233 hiljade skijaša, što je za 40 odsto više u odnosu na prethodnu, zbog čega je ova sezona bila ubedljivo najuspešnija od kada postoje Skijališta Srbije”, izjavio je direktor ovog javnog preduzeća Dejan Ljevnaić.

direktor_340x226_2“Ski centri u Evropi i okruženju su planirali da će ove godine ostvariti uspeh ako zadrže isti broj gostiju u odnosu na prethodnu sezonu, a mi smo zaista doživeli ekspanziju”, ocenio je on u izjavi Tanjugu i dodao da broj skijaša u Srbiji neprestano raste.

Skijaška sezona 2014-2015 će, dodaje Ljevnaić, biti upamćena i po tome što je 15. februara oboren rekord po broju skijaša u jednom danu u ski centrima.

Tog dana je, kako navodi, u ski centru Kopaonik skijalo preko 9.500 hiljada posetilaca ove planine, a u ski centrima Stara planina i Zlatibor po dve hiljade skijaša.

Upitan čime to objašnjava, Ljevnaić kaže da je razlog sistemski i planski rad, kontinuitet u investicijama, to što su ski centri kvalitetno opremljeni najsavremenijim žičarama, pokriveni ssitemom za veštačko osnežavanje, ali i što postoji veoma kvalitetan kadar.

Očekuje i da će tokom letnje sezone biti postignut rekord po broju gostiju na planinama, jer navodi da Skijališta Srbije poslednje tri godine aktivno rade na promociji planina tokom leta.

Govoreći o ski centru Brezovica, Ljevnaić ne misli da je ova planina izgubljena za Srbiju navodeći da postoje mnoga pravna sredstva koja će Srbija iskoristiti kako bi zaštitila svoju imovinu.

“Mi nismo protiv ulaganja u ski centar Brezovica, ali potencijalni investitori moraju da pričaju sa vlasnicima imovine i kapitala u ski centru”, ističe on i dodaje da je to nesporno Srbija.

Brezovica, kako objašnjava, ima izuzetan potencijal zbog prirodnog i geografskog položaja, a Srbija je u poslednjem periodu uložila preko 1,6 miliona evra u revitalizaciju ski centra.

Kompletni izjavu možete pogledati na servisu Tanjuga.

baner_vesti_cardaci