Mg Mivela voda prijatelj tradicionalne GSS ski cross trke: Na stazi „Malo jezero“ na Kopaoniku održana je tradiconalna GSS ski cross trka čiji je cilj promovisanje sigurnosti i popularizacija pravila ponašanja na ski stazama i u ski centrima.

Spasioci Gorske službe spasavanja zbrinu preko 1000 povređenih na skijalištima i nepristupačnim planinskim terenima i imaju preko 50 spasilačkih intervencija (pretraga i spasilačkih akcija), u svim delovima zemlje u toku jedne godine.

Na Ski cross trci spasioci su pokazali fizičku spremnost, skijaške veštine i neiscrpnu energiju i snagu i tako uverili sve prisutne da 24 sata dnevno, svaki dan u godini možemo računati na njih.

„Za sve koji se bave profesionalno ili rekreativno sportom važno je da imaju dovoljno energije i snage, da se pravilno hrane i unose dovoljne količine tečnosti i minerala. Upravo zbog toga smo ponosni jer je ovu trku podržala Mg Mivela, voda koja ima jedinstveni mineralni sastav i visok nivo rastvorljivog magnezijuma, a magnezijum je mineral koji omogućava pravilan rad mišića, pre tokom i nakon aktivnosti. Unos ovog minerala je izuzetno važan kod profesija koje podrazumevaju aktivno bavljenje sportom u prirodi, skijanje, planinarenje i penjanje“ izjavio je organizator trke Nikola Tanić, iz Gorske službe spasavanja.

Zato je naša preporuka da ukoliko želite sprečiti bolove u mišićima ili čak njihovo grčenje ne zaboravite da na vežbanje ili skijanje ponesete svoju bocu Mg Mivele!

GSS SKI TRKA_foto