Trenutno vreme - 14.07.2020 u 12h
Delimično oblačno
Pravac vetra: SSW
Brzina vetra: 3 m/s
Vlažnost: 71 %
Temperatura: 11 °C
Visina snega: ~
Pritisak: 829.5 hPa

Izvor: RHMZ Srbije
12.01.2014

Na Kopaonik po dodatnu dozu adrenalina

Na Kopaonik po dodatnu dozu adrenalina: Iako je ski centar Kopaonik nadaleko poznat po odlično uređenim stazama i vrhunskom skijanju, ovih dana međuNa Kopaonik po dodatnu dozu adrenalina: Iako je ski centar Kopaonik nadaleko poznat po odlično uređenim stazama i vrhunskom skijanju, ovih dana među turistima vlada veliko interesovanje za nove adrenalinske sadržaje. U toku jednog dana ostavareno je preko 600 vožnji.

Bob na šinama, koja je svojevrsna atrakcija poznata širom Evrope, privlači pažnju velikog broja gostiju, koji dodatnu dozu adrenalina traže upravo u ovom sadržaju. Staza, koja prolazi između borova, duga je 650 metara, a sanke koje voze u ovu avanturu dostižu brzinu čak do 60 metara u sekundi. Sanke su dvosedne, tako da roditelji mogu da uživaju u avanturi sa svojim mališanima.

Još jedna zanimljivost u ski centru Kopaonik privlači veliki broj adrenalinskih “zavisnika”, a to je zip lajn koji daje mogućnost letenja kao u pravim akcionim filmovima. Za malo drugačije i uzbudljivije sankanje, svakoga dana do 22 časa radi tjubing staza.

Trenutna visina utabanog snega na 13 staza je 35 centimetara, a skijaše i bordere prevozi 13 žičara. U pravoj zimskoj idili na stazama ovog skijališta u jednom danu skija i do 5 hiljada skijaša.

Izvor: SkijalištaSrbije

Komentari

comments powered by Disqus