Letnja sezona u planinskom centru Kopaonik završena je u nedelju, 4. Oktobra, nakon 107 dana rada. Skijališta Srbije su za nešto više od 3 meseca rada ostvarila izuzetne poslovne rezultate, a oboren je i rekord posećenosti od kada postoje letnji sadržaji na ovoj planini.

Na Kopaoniku je završena letnja sezona - HopNaKop Kopaonik

Od 18.juna, kad je planinski centar ovog leta počeo sa radom ostvaren je promet za 2.7 puta veći od prošlogodišnjeg. Ovaj broj prati i broj posetilaca koji je, takođe, značajno povećan u odnosu na leto pre. Najposećeniji dan na Kopaoniku zabeležen je 22.avgusta kada je letnje sadržaje koristilo više od 4.400 turista.

Izuzetno zanimljivi sadržaji, prijatne temperature i potpuno obezbeđena i sigurna destinacija sa poštovanjem svih mera predostrožnosti koju preporučuju lekari i nadležne institucije doprineli su tome da Kopaonik ovog leta bude jedna od najposećenijih turističkih destinacija u Srbiji. Posetioci su i ovog leta mogli da uživaju sa porodicom i prijateljima u pešačkim turama, vožnji bobom na šinama, panoramskoj vožnji žičarom ili da se oprobaju u avanturističkoj vožnji električnih bicikala ili mountain bike-ova i mountain cartova. Za one koji su želi da ostanu u formi do sledeće zimske sezone, celog leta radila je staza za letnje skijanje, a tokom četiri vikenda organizovane su promo cene za letnje sadržaje.

Nakon veoma uspešnog leta, Skijališta Srbije intenziviraju pripreme za zimsku sezonu tokom koje će skijaše i bordere obradovati novim sadržajima. Čak tri nove staze su samo neke od novina koje su pripremljene na Kopaoniku, a ubrzano se radi na izgradnji gondole Brzeće-Mali Karaman koja predstavlja najznačajniji projekat za srpski turizam.

Pored aktivnosti na izgradnji noviteta u ski centru Kopaonik, Skijališta Srbije sa Skijaškim savezom Srbije uveliko pripremaju organizaciju Evropa kupa za skijašice u disciplinama slalom i veleslalom koji će se održati na stazi Duboka od 22. do 26. februara 2021. godine. Ovaj veoma značajan skijaški događaj je već na kalendaru Svetske skijaške federacije (FIS).