Na Kopaoniku oboren rekord – više od 86.000 noćenja: Na Kopaoniku je oboren rekord po broju noćenja u jednoj zimskoj sezoni, jer je ove godine ostvareno više od 86.000 noćenja, rekao je u ime menadžmenta MK Mountain resorta Nikola Kutlešić.

KopaonikOn je kao posebno zanimljivo istakao rekordnu posetu tokom februara što je, kako je pojasnio, prilično neuobičajeno jer u februaru nema “nekih raspusta, ni dužih praznika”.
“Možemo reći da je februar obeležio ovu inače rekordu zimsku sezonu na Kopaoniku koja će, obzirom na vremenske uslove, verovatno potrajati i duboko u aprilu”, rekao je Kutlešić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa organizatorima festivala vina “Vinterfest” koji se održava na Kopaoniku.

On je naglasio da je, pored standardno dobre posete domaćih gostiju, ove godine zabeležen i značajan broj gostiju iz Crne Gore, Rusije, Turske, Grčke i Rumunije.

Govoreći o festivalu vina “Vinterfestu”, koji je juče otvoren u hotelu Grand, Kutlešić je rekao da već treću godinu za redom ta manifestacija upotpunjuje turističku ponudu Kopaonika.
On je naglasio da veruje da će i u narednim godinama “Vinterfest” uticati na povećanje broja gostiju na Kopaoniku.

Izvor: Tanjug.rs