Na Kopaoniku održan projekat na temu “Digitalne pismenosti“ za štićenike SOS Dečijeg sela: Kopaonik, 28. oktobar 2016. –U koje svrhe mladi koriste društvene mreže, da li znaju da zaštite svoju privatnost i vode li računa o digitalnom identitetu? Koje veštine razvijaju igrice i da li se te veštine mogu koristiti i u realnom životu, samo su neke od tema o kojima se razgovaralo sa mladima iz SOS Dečijeg sela na edukativnom projektu “Digitalna pismenost“, koji se održava od 27. do 30. oktobra u prostorijama hotelskog kompleksa MK Mountain Resort na Kopaoniku.

druzenje-dece-sa-popularnim-jutjuberom

Cilj projekta “Digitalna pismenost” koji sprovodi kompanija MK Group uz podršku Američke privrednom komorom (AmChams) je da tinejdžere iz SOS dečijeg sela aktivnije uključi u društveni život i pomogne im u odabiru budućeg zaposlenja.

druzenje-predavaca-sa-decom-iz-sos-decijeg-sela

Ovom prilikom, kompanija MK Group je donirala tablet računare štićenicima iz Kuće za mlade pri SOS Dečijem selu u Kraljevu.

edukativno-predavanje-za-sticenije-sos-decijeg-sela

“Iako naša deca pripadaju digitalnoj generaciji, rođenoj uz kompjutere i internet, veoma je važno da prave razliku između posedovanja stvarnih znanja i veština o korišćenju interneta i sadržaja na njemu i znanja koja se odnose na njegovu upotrebu. Verujem da će ovim mladim ljudima predavanja koja su čuli ovde, ali i tableti koje smo im poklonili, pomoći da stečeno znanje iskoriste na najbolji mogući način“, istakla je Gorana Golubović, direktorka ljudskih resursa MK Group.

edukativno-predavanje-za-sticenije-sos-decijeg-sela1

„Moji vršnjaci i ja smo aktivni na društvenim mrežama, tako da nam je radionica koju smo pohađali držala pažnju sve vreme, a tablete ćemo iskoristiti na najbolji mogući način. Oduševljeni smo boravkom na Kopaoniku i celokupnom organizacijom”, istako je jedan od učesnika programa iz SOS Dečijeg sela.

mk-grupa-donirala-tablete-sticenicima-sos-decije-sela

Krajem 2012. godine kompanija MK Group finansirala je izgradnju Kuće za mlade pri SOS Dečijem selu u Kraljevu, gde borave deca iz SOS Dečijeg sela nakon 15. godine života i gde se uz podršku edukatora, pripremaju za samostalan život.